Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Слънчоглед на фурнаСлънчоглед на фурна
21 Април
4
След това намалете фурната, разбъркайте и така бъркайте през 5 минути, докато се изпече напълно. Обикновено печенето отнема около 20-25 минути....
Салата Слънчоглед с пилеСалата Слънчоглед с пиле
13 Юни
До сервирането държим салатата в хладилника, а преди поднасяне около нея подреждаме чипса като листенца на слънчоглед....
Питки слънчоглед с кашкавалПитки слънчоглед с кашкавал
10 Април
4
Сервирайте готовите питки топли, като по желание може да ги поръсите с подправки на вкус....
Пай Слънчоглед с каймаПай Слънчоглед с кайма
24 Януари
Изрязваме си листенца и оформяме слънчогледа....
Пита слънчоглед за празникПита слънчоглед за празник
21 Януари
Лентата я навиваме на руло и я слагаме по средата, като разрошваме леко разрезите /това е питата на слънчогледа/. Триъгълниците навиваме от широката към тясната страна като кифли....
Питка Слънчоглед за ПетльовденПитка Слънчоглед за Петльовден
02 Февр.
Замесвате меко тесто и оставяте да удвои обема си. Примесвате тестото още веднъж и отново оставяте да удвои обема си....
Печен слънчоглед с хималайска фина солПечен слънчоглед с хималайска фина сол
27 Ноем.
Хрупкавият печен слънчоглед е готов. Чудно Вкусно!...
Здравословни бисквитки със слънчоглед и сусамЗдравословни бисквитки със слънчоглед и сусам
10 Дек.
Препоръчително е след изпичане да ги оставете да изстинат преди консумация....
Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародишХумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш
15 Март
Рецепта за изключително полезен Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш, който се приготвя много бързо и лесно. Предварително накисваме измитите слънчогледови ядки в изворна вода за не по-малко от половин час....
Гарнитура слънчоглед от кренвирш и картофиГарнитура слънчоглед от кренвирш и картофи
28 Юли
Белим кренвиршите и срязваме на две по дължина, а после правим малки разрези, напречно но не до края, така че като съберем двата края на кренвирша, да се образува слънчоглед....
Филе от бяла риба със слънчоглед и доматиФиле от бяла риба със слънчоглед и домати
24 Април
Загрява се мазнината, като се смесват сусамовото олио и зехтинът (може да се замени с растително олио). Запържват се слънчогледът, сусамът, кимионът и синапът. Слагат се филетата и леко се запържват от двете страни....
Банички-слънчогледи с тиква и канелаБанички-слънчогледи с тиква и канела
15 Дек.
Баничките-слънчогледи с тиква и канела са готови....
Да си изпечем слънчогледови семкиДа си изпечем слънчогледови семки
17 Май
1
Има над 100 разновидности на слънчогледа, повечето от които са диворастящи. Културните растения са само два: културният слънчоглед Helianthus annuus L. и топинамбурът, наричан още ерелмаз - Helianthus tuberosus L....
Как да си изпечем агнеКак да си изпечем агне
05 Май
Каквото и да си говорим, месеците април и май са сезонът на агнешкото. Всеки знае, че след периода на велики пости преди Възкресение, от Великден нататък на трапезата може да се слага агнешко колкото ви душа иска. Агнешкото...
Как да си изпечем леблебияКак да си изпечем леблебия
17 Юли
Леблебията е много ценна, но често пренебрегвана култура. От леблебията може да се направят различни видове ястия, но тя се използва също така и за приготвяне на десерти и дори на напитки. С печена леблебия може...
Как да си изпечем орехиКак да си изпечем орехи
05 Юли
1
За най-елементарната рецепта за печени орехи са ви нужни единствено: орехови ядки, сол и вода. Начин на приготвяне: Орехите се нарязват на половинки. Заливат се с малко количество солен разтвор – сол, разтворена...