Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Домашен нектар от афъзкиДомашен нектар от афъзки
06 Август
Може да сервирате нектара от афъзки с бучки лек...
Домашен Нектар от ВишниДомашен Нектар от Вишни
03 Април
Може да направите нектара на два пъти, ако нямате толкова голям съд, за да побере наведнъж 10-те кг вишни. Измийте добре плодовете със студена вода. Сложете ги в съд за варене. Залейте ги с вода....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Домашен нектар от манго, ягоди и бананДомашен нектар от манго, ягоди и банан
07 Август
Може да разреждате нектара и с по-малко вода, за да е по-гъст или обратното с повече, за да е по-рядък. Захарта също регулирайте на вкус. Налейте домашния нектар в чашки и сервирайте с лед....
Нектар с прасковиНектар с праскови
28 Август
Сипете в бутилки и съхранявайте нектара в хладилник, където може да запази годността си до няколко дни....
Как да си направим нектар и сиропКак да си направим нектар и сироп
14 Август
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвените сокове и нектари. Тях можем да си приготвим по наш вкус – с повече или по-малко захар, да ги направим гъсти или по-редки....
Нектар от дюлиНектар от дюли
25 Окт.
Ако желаете, можете да прецедите получения нектар през едра цедка. Към нектара от дюли добавете мед и поднесете в стъклени чаши....
Нектар от крушиНектар от круши
25 Окт.
1
Чашите, в които ще се предложи напитката, могат да се украсят според фантазията на домакина....
Нектар от кайсииНектар от кайсии
26 Окт.
Горещият нектар се разпределя в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на хладно....
Нектар от джанкиНектар от джанки
10 Март
1
Получената смес загряваме заедно с индришето и захарта до кипване и веднага наливаме в шишета, затваряме и обръщаме с капачките надолу, докато нектарът изстине. Нектарът от джанки е готов....
Нектар от сливиНектар от сливи
27 Дек.
Подредете бутилките с домашен нектар в дълбока тенджера, долейте вода да ги покрие и сложете да се стерилизират за 20-тина минути, след като водата заври....
Нектар от нектариниНектар от нектарини
06 Окт.
1
Добавете лед и сервирайте нектара добре изстуден....
Нектар от прасковиНектар от праскови
26 Август
1
По желание може да прецедите плодовото пюре през сито, ако искате нектарът да е възможно най-фин. Разбъркайте прасковената смес със захарта и водата, докато захарта напълно се разтопи....
Нектар от джанкиНектар от джанки
31 Май
Залейте добре узрелите джанки с вода, колкото да ги покрие, сложете ги на огъня да кипнат, след което ги претрийте през гевгир, за да отделите костилките и ципите, и получения нектар смесете със захар (на 1 л нектар добавете...
Нектар от бъзНектар от бъз
10 Ноем.
2
След това пасирайте, добавете захарта и отново оставете да заврят. Налейте нектара в затоплени бутилки и ги вържете....
Нектар от гроздеНектар от грозде
02 Окт.
По-лесен варинат за нектар от грозде е да пасирате гроздето, добре да прецедите и да го кипнете с малко захар и лимонов сок....
Нектар от кайсииНектар от кайсии
20 Юли
1
Стерилизирайте нектара от кайсии за 5 минути....