Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Мътеница с краставициМътеница с краставици
07 Юни
5
В блендер поставяме чесъна, копъра, нарязаните на кубчета краставици, мътеницата, сметаната, сол, черен пипер, захарта и част от босилека. Всичко това блендираме, като пробваме на вкус. Ако нещо липсва прибавяме....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Дресинг от мътеница и йогуртДресинг от мътеница и йогурт
15 Юни
Разбиваме киселото мляко и към него добавяме мътеницата (може да се замени с катък) и разбъркваме. Чесънът се пресова с преса или се накълцва и счуква в хайванче....
МътеницаМътеница
30 Януари
Така приготвената мътеница може да консумирате като разхлаждащо питие през лятото или да я използвате в направата на сладкиши и десерти....
Пай с мътеницаПай с мътеница
14 Август
След това намалете температурата до 180 градуса и печете пая с мътеница още 40 минути....
Палачинки с мътеницаПалачинки с мътеница
23 Дек.
Мътеницата може да бъде заменена с нискомаслено кисело мляко, разредено с малко вода. Палачинките с мътеница са много вкусни....
Розова торта с мътеницаРозова торта с мътеница
08 Август
Добавяме и мътеницата и разбиваме отново. Белтъците разбиваме на гъста пяна, заедно с останалата захар....
Черен хляб с мътеницаЧерен хляб с мътеница
03 Дек.
Изпеченият хляб се обръща върху решетка и се оставя да изстине. Черният хляб с мътеница е готов....
Плодови мъфини с мътеницаПлодови мъфини с мътеница
19 Август
В голяма купа разбъркайте заедно яйцето, мътеницата, маслото и ванилията. В друга голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта и лимоновата кора....
Великденски козунак с мътеницаВеликденски козунак с мътеница
25 Април
Можете с леки движения да разточите фитилите и да ги намажете с течен шоколад, както направих аз, или да използвате друг вид пълнеж....
Плодови мъфини с мътеницаПлодови мъфини с мътеница
19 Август
В голяма купа разбъркайте заедно яйцето, мътеницата, маслото и ванилията. В друга голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта и лимоновата кора....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....