Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Джинджифилов хлябДжинджифилов хляб
11 Дек.
Готовият джинджифилов хляб се охлажда за 10 минути преди да се извади от формата. Оставя се да престои поне за 2 часа. За да го съхраните за по-дълго, го увийте плътно в алуминиево фолио....
Джинджифилов хлябДжинджифилов хляб
11 Дек.
Готовият джинджифилов хляб се охлажда за 10 минути преди да се извади от формата. Оставя се да престои поне за 2 часа. За да го съхраните за по-дълго, го увийте плътно в алуминиево фолио....
Джинджифилов хляб с медДжинджифилов хляб с мед
30 Януари
Сместа се разбърква леко и се добавя към брашното, пресято с джинджифила и содата. Замесва се твърдо тесто, което се оставя да престои известно време, за да бухне....
Как да си направим домашен хлябКак да си направим домашен хляб
26 Април
6
Както виждате може да си направите хляб бързо и лесно, можете винаги когато пожелаете да си опечете хубав домашен хляб....
Как да си направим пълнозърнест хлябКак да си направим пълнозърнест хляб
30 Ноем.
Пълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
Да си направим тесто за хлябДа си направим тесто за хляб
06 Май
6
Ако обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите: - плосък хляб; - сладък хляб; - или маймунски хляб;...
Да си направим пухкав марокански хлябДа си направим пухкав марокански хляб
21 Ноем.
Хлябът в Мароко се нарича Хобз. Той е неделима част от всяко хранене в екзотичната храна. Хобз е кръгъл и плосък хляб, наподобяващ пита, с дебела, но пухкава кора. Мароканският хляб се приготвя в различни големини...
Да си направим чай от джинджифилДа си направим чай от джинджифил
13 Февр.
13
Джинджифилът е известен с вкусовите си и полезни свойства, затова се използва като подправка в кулинарията. Той се употребява както за приготвянето на десерти, така и за приготвянето на ястия....
Как да си направим домашна джинджифилова бираКак да си направим домашна джинджифилова бира
28 Ноем.
Безалкохолна джинджифилова бира Пиперът може да се замени с 1 дафинов лист или всякакви подправки на вкус, захар с мед. Съставки: - джинджифил – 0.4 кг - тръстикова захар – 1.5 ч.ч. - лимон – 2 бр....
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб
22 Януари
13
За да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
Как да си направим бира от хлябКак да си направим бира от хляб
26 Септ.
2
За да направите домашна тъмна бира, са ви необходими 800 грама запечени на фурна филийки бял хляб или бели сухари, 400 грама предварително накиснати за два дни зърна ръж, 200 грама попарен с вряла вода сух хмел,...
Как да си направим хляб от смлени семенаКак да си направим хляб от смлени семена
21 Февр.
Ето ръководство стъпка по стъпка как да направите хляб от смлени семена....
Да си направим домашно тесто за хляб и пицаДа си направим домашно тесто за хляб и пица
26 Окт.
Вкъщи можете да изпечете домашен хляб. Добре направеното тесто ще даде страхотен резултат – хляб, който прилича по вкус на козунак. Естествено, можете да замесите тесто и само от вода и брашно, но пухкавият домашен...
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенДа си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусен
11 Март
Първото, което е добре да направите при приготвянето на хляба, е изборът на брашно. Едно от най-хубавите е спелта. Това е древен сорт пшеница. Тя е по-ранна от лимеца и се отличава с ниско съдържание на глутен....
Домашна подправкаДомашна подправка
15 Юли
3
Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....
Домашна подправкаДомашна подправка
15 Юли
3
Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....