Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Джинджифилов хлябГотовият джинджифилов хляб се охлажда за 10 минути преди да се извади от формата. Оставя се да престои поне за 2 часа. За да го съхраните за по-дълго, го увийте плътно в алуминиево фолио....
11 Дек.
Джинджифилов хлябГотовият джинджифилов хляб се охлажда за 10 минути преди да се извади от формата. Оставя се да престои поне за 2 часа. За да го съхраните за по-дълго, го увийте плътно в алуминиево фолио....
11 Дек.
Джинджифилов хляб с медСместа се разбърква леко и се добавя към брашното, пресято с джинджифила и содата.
Замесва се твърдо тесто, което се оставя да престои известно време, за да бухне....
30 Януари
Как да си направим домашен хлябКакто виждате може да си направите хляб бързо и лесно, можете винаги когато пожелаете да си опечете хубав домашен хляб....
26 Април
6
Как да си направим пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
30 Ноем.
Да си направим тесто за хлябАко обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите:
- плосък хляб;
- сладък хляб;
- или маймунски хляб;...
06 Май
6
Да си направим пухкав марокански хлябХлябът в Мароко се нарича Хобз. Той е неделима част от всяко хранене в екзотичната храна. Хобз е кръгъл и плосък хляб, наподобяващ пита, с дебела, но пухкава кора.
Мароканският хляб се приготвя в различни големини...
21 Ноем.
Да си направим чай от джинджифилДжинджифилът е известен с вкусовите си и полезни свойства, затова се използва като подправка в кулинарията. Той се употребява както за приготвянето на десерти, така и за приготвянето на ястия....
13 Февр.
13
Как да си направим домашна джинджифилова бираБезалкохолна джинджифилова бира
Пиперът може да се замени с 1 дафинов лист или всякакви подправки на вкус, захар с мед.
Съставки:
- джинджифил – 0.4 кг
- тръстикова захар – 1.5 ч.ч.
- лимон – 2 бр....
28 Ноем.
Как да си направим квас за хлябЗа да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
22 Януари
13
Как да си направим бира от хлябЗа да направите домашна тъмна бира, са ви необходими 800 грама запечени на фурна филийки бял хляб или бели сухари, 400 грама предварително накиснати за два дни зърна ръж, 200 грама попарен с вряла вода сух хмел,...
26 Септ.
2
Как да си направим хляб от смлени семенаЕто ръководство стъпка по стъпка как да направите хляб от смлени семена....
21 Февр.
Да си направим домашно тесто за хляб и пицаВкъщи можете да изпечете домашен хляб. Добре направеното тесто ще даде страхотен резултат – хляб, който прилича по вкус на козунак. Естествено, можете да замесите тесто и само от вода и брашно, но пухкавият домашен...
26 Окт.
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенПървото, което е добре да направите при приготвянето на хляба, е изборът на брашно. Едно от най-хубавите е спелта. Това е древен сорт пшеница. Тя е по-ранна от лимеца и се отличава с ниско съдържание на глутен....
11 Март