Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
24 Февр.
Пълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти....
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
11 Февр.
2
Добавя се маята и се размесва с достатъчно вода, за да се получи твърдо тесто. След като е готово тестото се оставя да втасва встрани. Тестото се разделя на две равни части. Оформят се на самуни....
Сръбски пълнозърнест хлябСръбски пълнозърнест хляб
05 Юли
Извадете готовия пълнозърнест хляб от фурната, поръсете с вода, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади сръбския интегрален хляб....
Диетичен пълнозърнест хлябДиетичен пълнозърнест хляб
29 Юни
Диетичен пълнозърнест хляб – здравословен и засищащ! Чудно Вкусно!...
Домашен пълнозърнест хлябДомашен пълнозърнест хляб
17 Април
1
Всеки пълнозърнест хляб се изпича за около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен загар. При нужда проверявайте готовността с клечка. Домашният пълнозърнест хляб е готов....
Диетичен пълнозърнест хлябДиетичен пълнозърнест хляб
31 Август
Оставете го да изстине върху решетка, преди да нарежете. Вкусен, ароматен и много диетичен пълнозърнест хляб хляб, подходящ за диета!...
Пълнозърнест хляб с чиаПълнозърнест хляб с чиа
22 Ноем.
Загряваме фурната на 220°C и печем пълнозърнестия хляб за 10 минути, след това намаляваме на 180°C и печем пълнозърнест хляб с чиа за 30 минути....
Пълнозърнест хляб с поръскаПълнозърнест хляб с поръска
09 Ноем.
Оставете тестото да втаса до удвояване на обема - около 2 часа. Намазнете леко плота и прехвърлете тестото. Намазнете и ръцете си, сплескайте леко тестото....
Пълнозърнест хляб с орехиПълнозърнест хляб с орехи
10 Окт.
Може и отгоре да се поръси с орехи и чия. Пече се на 180°С за 50 мин и на вентилатор....
Пълнозърнест хляб със сусамПълнозърнест хляб със сусам
09 Август
Оставете да престои 30 минути. Намажете домашния хляб с олио и поръсете със сусам. Печете пълнозърнестия хляб със сусам на 180 °C за 40 минути....
Пълнозърнест хляб с маслиниПълнозърнест хляб с маслини
17 Февр.
Продължете да месите поне 10 минути. Оставете да втаса на стайна температура (обикновено в същия съд, в който сте замесили тестото, като сте покрили съда с памучна кърпа) около 40-45 минути....
Пълнозърнест хляб в хлебопекарнаПълнозърнест хляб в хлебопекарна
01 Окт.
4
Затворете капака на машината и изберете режим за пълнозърнест хляб. В случай че имате възможност, изберете опцията за хрупкава коричка. Извадете изпечения хляб и го завийте с кърпа....
Най-добрия пълнозърнест хлябНай-добрия пълнозърнест хляб
08 Януари
Но не бързайте да режете хляба топъл. Изчакайте го да изстине напълно, за да не стане клисав най-добрия пълнозърнест хляб....
Пълнозърнест хляб в хлебопекарнаПълнозърнест хляб в хлебопекарна
17 Дек.
Изваждам го от тавата и поставям пълнозърнест хляб в хлебопекарна върху решетка, за да може да се охлади, без да се овлажни....
Запеканка с пълнозърнест хлябЗапеканка с пълнозърнест хляб
05 Септ.
3
Запеканката с пълнозърнест хляб е много вкусна....
Здравословен ръжено-пълнозърнест хлябЗдравословен ръжено-пълнозърнест хляб
03 Август
Включвам фурната да се загрее на 50 °C. За този вкусен пълнозърнест хляб маята разтварям в 1/2 ч.ч топла вода със захарта....