Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Хлебче с айрян в йенско стъклоНаправете кладенче и в него сипете айряна (на стайна температура или леко затоплен) и олиото.
Замесете еластично и нелепнещо тесто, като си добавяте брашно, ръсвайки по плота в процеса на месене....
17 Май
Пълнозърнест хляб с айрян в хлебопекарнаВ съда на пекарната се поставят първо течните съставки - айрян или вода, олиото, после маята, захарта.
После брашното, предварително пресято и солта.
Хлебопекарната се включва на основна програма за бял хляб....
24 Юли
Пшенично-лимецов хляб с айрян в хлебопекарнаАйрянът се сипва в съда на пекарната, прибавя се натрошената мая и захарта.
Прибавя се олиото, след това двата вида брашно. Най- отгоре се прави кладенче и се слага солта....
21 Ноем.
АйрянКъм сместа може да добавим и сол.
Охлаждаме добре и тогава поднасяме.
Подходящ е за горещите летни дни, както и за хора с ниско кръвно налягане....
27 Март
1
Милинки с айрянТогава се заливат с първата заливка от айрян и натрошено в него сирене и се оставят да бухнат добре още около час.
Фурната се включва да загрее на 180 °C, на котлона се разтапя свинската мас при 3-4 лъжици олио....
09 Септ.
Мекици с айрянМаята се разтваря в топлия айрян заедно със захарта и малко брашно. Разбърква се и се оставя да шупне на топло да се получи отгоре като шапка....
04 Февр.
Лимецови палачинки с айрянРазбъркайте и оставете сместа да шупне.
След това прибавете водата и разбъркайте, докато се смесят добре съставките.
Добавете ги към яйцето.
Накрая сложете брашното лъжица по лъжица....
08 Февр.
Пържени филийки с айрянФилийките хляб (трябва да са от по-сух хляб) срязваме на половини. На едната половина слагаме сирене и отгоре поставяме другата половина на филийката. В купа разбиваме яйцето с айряна....
01 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март