Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Бакла с джанкиБаклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън....
11 Септ.
Бакла с морковиИзчистваме баклата от шушулките и я обелваме.
Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови.
След 5 минути добавяме баклата и доматеното пюре. Осоляваме и изсипваме водата....
29 Май
1
Бакла с пилеБаклата почистваме, нарязваме. В олио и малко вода слагаме да се задушат баклата, нарязан лук и 1 чаена лъжичка сол....
18 Юли
1
Бакла с оризБаклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер.
Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
10 Окт.
1
Бакла с месоОставете ястието да ври на тих огън.
Когато баклата е напълно сварена, прибавете препеченото брашно. Поръсете с нарязаните магданоз и копър.
Поднесете ястието с кисело мляко....
22 Юли
3
Бакла с майонезаБаклата се слага в подходящ съд, залива се със сместа и се разбърква внимателно....
13 Май
Бакла с оризБаклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер.
Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
10 Окт.
1
Бакла с месоОставете ястието да ври на тих огън.
Когато баклата е напълно сварена, прибавете препеченото брашно. Поръсете с нарязаните магданоз и копър.
Поднесете ястието с кисело мляко....
22 Юли
3
Бакла с шункаСварете баклата във вряща подсолена вода, отцедете и я дръжте на топло.
Смесете сметаната с нарязаната шунка, овкусете със сол и пипер и кипнете сместа. Сервирайте баклата със сметаната и поръсете с магданоз....
26 Февр.
Вкусна бакла с доматиОставете да поври яхнията на бавен котлон, след което пробвайте, ако е омекнала баклата овкусете със сол и джоджен.
Варете вкусната бакла с домати до готовност....
04 Юли
Задушени бакла и грахДобавят се баклата, грахът и индийското орехче.
Поръсва се със солта и черния пипер и се държи на умерен до слаб огън около 25 мин. на котлона. Добавя се джодженът, захарта и оцетът....
07 Февр.
Бакла в доматен сосБаклата се почиства и измива, поставя се в плитка тенджера едновременно с дребно нарязания лук и растителното масло, посолява се, похлупва се с капак и се задушава до полуомекване....
28 Август
Бакла с тиквички плакияБаклата, след като се почисти и измие, се посолява, претрива се с ръце и се изплаква.
Тиквичките, остъргани от кората, се нарязват на колелца с дебелина около 0. 5 см, а лукът се нарязва на ситно....
13 Май
Боб бакла с мащеркаБобът поставете да ври в тенджера с вряща вода. След като е готов го прецедете и оставете да изстине. След това го почистете от люспите....
19 Юли
Бакла с агнешко месоОставяте ястието да ври на тих огън. Когато баклата е напълно сварена, слагате вътре препеченото брашно и посолявате.
Поръсвате със ситно нарязан копър и магданоз....
28 Февр.