Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Бакла с джанкиБакла с джанки
11 Септ.
Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън....
Бакла с морковиБакла с моркови
29 Май
1
Изчистваме баклата от шушулките и я обелваме. Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови. След 5 минути добавяме баклата и доматеното пюре. Осоляваме и изсипваме водата....
Бакла с пилеБакла с пиле
18 Юли
1
Баклата почистваме, нарязваме. В олио и малко вода слагаме да се задушат баклата, нарязан лук и 1 чаена лъжичка сол....
Бакла с картофиБакла с картофи
10 Юни
Поднесете баклата с картофи с накълцан пресен лук....
Бакла с оризБакла с ориз
10 Окт.
1
Баклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер. Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
Бакла с месоБакла с месо
22 Юли
3
Оставете ястието да ври на тих огън. Когато баклата е напълно сварена, прибавете препеченото брашно. Поръсете с нарязаните магданоз и копър. Поднесете ястието с кисело мляко....
Бакла с майонезаБакла с майонеза
13 Май
Баклата се слага в подходящ съд, залива се със сместа и се разбърква внимателно....
Бакла с оризБакла с ориз
10 Окт.
1
Баклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер. Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
Бакла с месоБакла с месо
22 Юли
3
Оставете ястието да ври на тих огън. Когато баклата е напълно сварена, прибавете препеченото брашно. Поръсете с нарязаните магданоз и копър. Поднесете ястието с кисело мляко....
Бакла с шункаБакла с шунка
26 Февр.
Сварете баклата във вряща подсолена вода, отцедете и я дръжте на топло. Смесете сметаната с нарязаната шунка, овкусете със сол и пипер и кипнете сместа. Сервирайте баклата със сметаната и поръсете с магданоз....
Вкусна бакла с доматиВкусна бакла с домати
04 Юли
Оставете да поври яхнията на бавен котлон, след което пробвайте, ако е омекнала баклата овкусете със сол и джоджен. Варете вкусната бакла с домати до готовност....
Задушени бакла и грахЗадушени бакла и грах
07 Февр.
Добавят се баклата, грахът и индийското орехче. Поръсва се със солта и черния пипер и се държи на умерен до слаб огън около 25 мин. на котлона. Добавя се джодженът, захарта и оцетът....
Бакла в доматен сосБакла в доматен сос
28 Август
Баклата се почиства и измива, поставя се в плитка тенджера едновременно с дребно нарязания лук и растителното масло, посолява се, похлупва се с капак и се задушава до полуомекване....
Бакла с тиквички плакияБакла с тиквички плакия
13 Май
Баклата, след като се почисти и измие, се посолява, претрива се с ръце и се изплаква. Тиквичките, остъргани от кората, се нарязват на колелца с дебелина около 0. 5 см, а лукът се нарязва на ситно....
Боб бакла с мащеркаБоб бакла с мащерка
19 Юли
Бобът поставете да ври в тенджера с вряща вода. След като е готов го прецедете и оставете да изстине. След това го почистете от люспите....
Бакла с агнешко месоБакла с агнешко месо
28 Февр.
Оставяте ястието да ври на тих огън. Когато баклата е напълно сварена, слагате вътре препеченото брашно и посолявате. Поръсвате със ситно нарязан копър и магданоз....