Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да си направим магарешка каймаНаправата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
10 Август
Как да приготвим най-вкусната рибаИдеи за плънки за пълнен шаран ще ви помогнат да приготвите най-вкусната риба на Никулден....
06 Дек.
Да си направим кайма за кюфтетаНякои пък ги приготвят чрез паниране или варене.
Когато става въпрос за кюфтета е важно да се знае, че те могат да се приготвят не само от месо....
10 Окт.
4
Защо да си направим агнешка кайма?Каймата е една от основните съставки на нашата национална кухня. Има десетки ястия, които се приготвят с месния продукт....
30 Юли
Как да приготвим прясна риба за сушиРибата за суши трябва да е сурова. На това убеждение се основава японската кухня, която приема, че природата не може и не трябва да бъде усъвършенствана или поправяна по някакъв начин. И въпреки че има рецепти, в които...
28 Септ.
Кайма от рибаСмелете рибното филе на кайма в месомелачка, блендер, пасатор или кухненски робот. Смелете го едро, без да го правите на каша. Друг вариант е да го нарежете на ситно с остър нож.
Накиснете хляба в прясното мляко....
26 Септ.
Да си приготвим ципураПървата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
25 Февр.
Да си направим кайма в домашни условияАко имате прясно приготвена или закупена кайма, препоръчваме да опитате някоя от любимите ни рецепти с кайма, а именно:
- руло с кайма;
- или мусака с кайма;...
01 Дек.
2
Да си направим соева кайма и кюфтенцаМожете да приготвите соеви кюфтенца със зеленчуци. И за тази рецепта можете да използвате както готова соева кайма, така и домашно приготвена кайма от соя....
09 Май
1
Съвети как да почистим и приготвим вкусна рибаНа пазара има много видове риби, ето и няколко съвета как да си ги приготвим най-добре:
Първо рибата трябва да е прясна. Ще я познаете по блестящите люспи....
03 Юли
КаймаГотвене с кайма
От кайма се приготвят български ястия, с които нашата кухня е популярна по цял свят – традиционните мусака, зелеви сарми, пълнени чушки с кайма и ориз, кюфтета и кебапчета....
29 Септ.
2
Как да си стерилизираме рибаРибата може да се съхранява дълго време, ако се стерилизира. За стерилизацията й се използват буркани, които предварително се измиват добре със сода и вода.
Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите...
09 Февр.
Как да си приготвим омариСами може да си приготвите изискан специалитет с омари. Необходими са три омара с тегло по около килограм, две глави чесън, 100 грама масло, сол и млян черен пипер на вкус, зехтин....
29 Август
Да си приготвим печен лавракПредлагаме ви две рецепти за печен лаврак, другите разгледайте на посочения линк. Ако готвите за повече хора, просто увеличете продуктите. Първата рецепта е за лаврак със спанак – количеството на спанака зависи от големината...
23 Март
Да си приготвим класическо ризотоВ северна Италия ризотото се приготвя с масло и мазнички сирена и сметана....
25 Август
Да си приготвим класическа фокачаТестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача:
Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....
24 Август