Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Направата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
Как да приготвим най-вкусната рибаКак да приготвим най-вкусната риба
06 Дек.
Идеи за плънки за пълнен шаран ще ви помогнат да приготвите най-вкусната риба на Никулден....
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
10 Окт.
4
Някои пък ги приготвят чрез паниране или варене. Когато става въпрос за кюфтета е важно да се знае, че те могат да се приготвят не само от месо....
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?
30 Юли
Каймата е една от основните съставки на нашата национална кухня. Има десетки ястия, които се приготвят с месния продукт....
Как да приготвим прясна риба за сушиКак да приготвим прясна риба за суши
28 Септ.
Рибата за суши трябва да е сурова. На това убеждение се основава японската кухня, която приема, че природата не може и не трябва да бъде усъвършенствана или поправяна по някакъв начин. И въпреки че има рецепти, в които...
Кайма от рибаКайма от риба
26 Септ.
Смелете рибното филе на кайма в месомелачка, блендер, пасатор или кухненски робот. Смелете го едро, без да го правите на каша. Друг вариант е да го нарежете на ситно с остър нож. Накиснете хляба в прясното мляко....
Да си приготвим ципураДа си приготвим ципура
25 Февр.
Първата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
Да си направим кайма в домашни условияДа си направим кайма в домашни условия
01 Дек.
2
Ако имате прясно приготвена или закупена кайма, препоръчваме да опитате някоя от любимите ни рецепти с кайма, а именно: - руло с кайма; - или мусака с кайма;...
Да си направим соева кайма и кюфтенцаДа си направим соева кайма и кюфтенца
09 Май
1
Можете да приготвите соеви кюфтенца със зеленчуци. И за тази рецепта можете да използвате както готова соева кайма, така и домашно приготвена кайма от соя....
Съвети как да почистим и приготвим вкусна рибаСъвети как да почистим и приготвим вкусна риба
03 Юли
На пазара има много видове риби, ето и няколко съвета как да си ги приготвим най-добре: Първо рибата трябва да е прясна. Ще я познаете по блестящите люспи....
КаймаКайма
29 Септ.
2
Готвене с кайма От кайма се приготвят български ястия, с които нашата кухня е популярна по цял свят – традиционните мусака, зелеви сарми, пълнени чушки с кайма и ориз, кюфтета и кебапчета....
Как да си стерилизираме рибаКак да си стерилизираме риба
09 Февр.
Рибата може да се съхранява дълго време, ако се стерилизира. За стерилизацията й се използват буркани, които предварително се измиват добре със сода и вода. Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите...
Как да си приготвим омариКак да си приготвим омари
29 Август
Сами може да си приготвите изискан специалитет с омари. Необходими са три омара с тегло по около килограм, две глави чесън, 100 грама масло, сол и млян черен пипер на вкус, зехтин....
Да си приготвим печен лавракДа си приготвим печен лаврак
23 Март
Предлагаме ви две рецепти за печен лаврак, другите разгледайте на посочения линк. Ако готвите за повече хора, просто увеличете продуктите. Първата рецепта е за лаврак със спанак – количеството на спанака зависи от големината...
Да си приготвим класическо ризотоДа си приготвим класическо ризото
25 Август
В северна Италия ризотото се приготвя с масло и мазнички сирена и сметана....
Да си приготвим класическа фокачаДа си приготвим класическа фокача
24 Август
Тестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача: Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....