Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраним гъби за по-дълго?Как да съхраним гъби за по-дълго?
25 Септ.
Има методи за съхраняване на гъби за по-дълго време, но трябва да се внимава много, когато се консервират. Дори те да са ядливи, когато не се спазят хигиенни изисквания при приготвянето, можем да се отровим с тях....
Няколко хитри варианта да съхраните лимоните по-дългоНяколко хитри варианта да съхраните лимоните по-дълго
08 Март
По този начин плодът ще съхрани своята свежест за по-дълго време....
Как по-дълго да съхраните цветята във вазатаКак по-дълго да съхраните цветята във вазата
11 Окт.
- За да съхраните за по-дълго гладиолите в долната част на стеблото им драснете линийка с игла. Така цветете ще абсорбира по-добре водата. Във ваза с ириси пък добавете няколко кубчета лед от фризера....
Как да съхраним яйцата по-дългоКак да съхраним яйцата по-дълго
13 Март
Една от хитростите, за да запазите яйцата за по-дълго време е да ги намажете внимателно с памук напоен с олио....
МасловкаМасловка
06 Април
Видове масловка Обикновена масловка /Silius luteus/ - тя е една от най-често срещаните масловки в Европа, освен това е и една от най-събираните ядливи диви гъби на територията на нашата страна....
Четири начина да съхранените крушите за дългоЧетири начина да съхранените крушите за дълго
13 Ноем.
Ето какво можете да пробвате: Съхраняване на круши в килер/мазе Ако разполагате със специално помещение, което да поддържа температурата на въздуха около -1 до 0 градуса и подредите крушите в касетки, ще можете да ги съхраните...
Как да съхраните обувките си за по-дълго времеКак да съхраните обувките си за по-дълго време
24 Февр.
Ето защо тук ще Ви предложим някои съвети, които е добре да спазвате, ако искате да съхраните обувките си за по-дълго време: - Не си мислете, че е необходимо да боядисвате обувките си при всяко ваше излизане....
Да съхраним свежестта на елхата за по-дългоДа съхраним свежестта на елхата за по-дълго
29 Дек.
Ако нямате глицерин, добавете три супени лъжици захар, това ще удължи свежестта на елхата за дълго време. След като настъпи моментът, поставете елхата далече от радиатора, за да запази по-дълго празничния си вид....
Как по-дълго да съхраним праз?Как по-дълго да съхраним праз?
14 Окт.
Празът има важно място сред малкото зимни зеленчуци, които се консумират в прясно състояние, защото има висока хранителна стойност и е първокачествен източник на витамини и микроелементи. Той се прибира в късната есен...
Как да съхраним дълго пресен магданоз?Как да съхраним дълго пресен магданоз?
11 Окт.
Ако искате да съхраните по-дълго време магданоз, можете да го увиете във вестник и да го сложите в найлон....
Как да съхраним зеления лук за по-дълго времеКак да съхраним зеления лук за по-дълго време
06 Февр.
Зеленият лук е универсална зелена подправка за разкошни салати, яхнии, уханни супи и сандвичи. Добавя се към много ястия, за да им придаде уникален вкус и ухание. Въобще, за да ги направи по-живи и апетитни. Случва...
Как да съхраним плодовете в прясно състояние за дълго?Как да съхраним плодовете в прясно състояние за дълго?
23 Ноем.
Ето защо тук ще Ви запознаем с някои ефективни методи как да съхраните пресните плодове за по-дълго време: - Най-лесно се поддават на съхранение плодовете, които са с по-дебела кора и по-плътна тъкан....
Как да изсушим масловки?Как да изсушим масловки?
09 Дек.
Вече знаете как можете да имате сушени гъби за дълго време и дори през зимата ще можете да се наслаждавате на вкуса на тези невероятно вкусни гъби....
Как да съхраним пресни гъби във фризера?Как да съхраним пресни гъби във фризера?
30 Ноем.
Трябва да се замразяват само гъби с определена дебелина и по-месеста структура, като масловки. Преди да замразим гъбите, трябва да ги измием старателно със студена чешмяна вода....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да съхраним ряпа по-дълго през зимата?Как да съхраним ряпа по-дълго през зимата?
11 Окт.
За по-дълго време се запазват, ако посипете главите ряпа с пясък в сандъче....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
ГъбиГъби
05 Окт.
1
Гъбата представлява месесто, покрито със спори плодово тяло. Това, което предизвиква в съзнанието наименованието „гъба”, е всъщност стандартната гъба, която е култивирана бяла още неразтворена гъба с пънче и шапка, покрита...
Кулинарна употреба на гъба масловкаКулинарна употреба на гъба масловка
13 Април
В случай че сте вегетарианци, можете да приготвите картофи с масловки на фурна, защо не един апетитен ориз с масловки....