Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраним гъби за по-дълго?Има методи за съхраняване на гъби за по-дълго време, но трябва да се внимава много, когато се консервират. Дори те да са ядливи, когато не се спазят хигиенни изисквания при приготвянето, можем да се отровим с тях....
25 Септ.
Няколко хитри варианта да съхраните лимоните по-дългоПо този начин плодът ще съхрани своята свежест за по-дълго време....
08 Март
Как по-дълго да съхраните цветята във вазата- За да съхраните за по-дълго гладиолите в долната част на стеблото им драснете линийка с игла. Така цветете ще абсорбира по-добре водата. Във ваза с ириси пък добавете няколко кубчета лед от фризера....
11 Окт.
Как да съхраним яйцата по-дългоЕдна от хитростите, за да запазите яйцата за по-дълго време е да ги намажете внимателно с памук напоен с олио....
13 Март
МасловкаВидове масловка
Обикновена масловка /Silius luteus/ - тя е една от най-често срещаните масловки в Европа, освен това е и една от най-събираните ядливи диви гъби на територията на нашата страна....
06 Април
Четири начина да съхранените крушите за дългоЕто какво можете да пробвате:
Съхраняване на круши в килер/мазе
Ако разполагате със специално помещение, което да поддържа температурата на въздуха около -1 до 0 градуса и подредите крушите в касетки, ще можете да ги съхраните...
13 Ноем.
Как да съхраните обувките си за по-дълго времеЕто защо тук ще Ви предложим някои съвети, които е добре да спазвате, ако искате да съхраните обувките си за по-дълго време:
- Не си мислете, че е необходимо да боядисвате обувките си при всяко ваше излизане....
24 Февр.
Да съхраним свежестта на елхата за по-дългоАко нямате глицерин, добавете три супени лъжици захар, това ще удължи свежестта на елхата за дълго време.
След като настъпи моментът, поставете елхата далече от радиатора, за да запази по-дълго празничния си вид....
29 Дек.
Как по-дълго да съхраним праз?Празът има важно място сред малкото зимни зеленчуци, които се консумират в прясно състояние, защото има висока хранителна стойност и е първокачествен източник на витамини и микроелементи.
Той се прибира в късната есен...
14 Окт.
Как да съхраним дълго пресен магданоз?Ако искате да съхраните по-дълго време магданоз, можете да го увиете във вестник и да го сложите в найлон....
11 Окт.
Как да съхраним зеления лук за по-дълго времеЗеленият лук е универсална зелена подправка за разкошни салати, яхнии, уханни супи и сандвичи. Добавя се към много ястия, за да им придаде уникален вкус и ухание. Въобще, за да ги направи по-живи и апетитни.
Случва...
06 Февр.
Как да съхраним плодовете в прясно състояние за дълго?Ето защо тук ще Ви запознаем с някои ефективни методи как да съхраните пресните плодове за по-дълго време:
- Най-лесно се поддават на съхранение плодовете, които са с по-дебела кора и по-плътна тъкан....
23 Ноем.
Как да изсушим масловки?Вече знаете как можете да имате сушени гъби за дълго време и дори през зимата ще можете да се наслаждавате на вкуса на тези невероятно вкусни гъби....
09 Дек.
Как да съхраним пресни гъби във фризера?Трябва да се замразяват само гъби с определена дебелина и по-месеста структура, като масловки.
Преди да замразим гъбите, трябва да ги измием старателно със студена чешмяна вода....
30 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да съхраним ряпа по-дълго през зимата?За по-дълго време се запазват, ако посипете главите ряпа с пясък в сандъче....
11 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
ГъбиГъбата представлява месесто, покрито със спори плодово тяло. Това, което предизвиква в съзнанието наименованието „гъба”, е всъщност стандартната гъба, която е култивирана бяла още неразтворена гъба с пънче и шапка, покрита...
05 Окт.
1
Кулинарна употреба на гъба масловкаВ случай че сте вегетарианци, можете да приготвите картофи с масловки на фурна, защо не един апетитен ориз с масловки....
13 Април