Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим домашно орехово олио или зехтинНакрая се филтрира, за да се избистри и съхранява в контейнери....
14 Юли
Рокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтинаЗа сравнение – студенопресованият зехтин е свалил лошия холестерол с едва 3.5 на сто....
08 Февр.
Чесново олиоСкилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник.
Предимства: винаги имате подръка изчистен чесън в каквито ви трябват количества....
11 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
ОлиоPure зехтинът представлява смес от рафиниран и нерафиниран зехтин, а Pomace се прави от маслинено кюспе посредством химична екстракция....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
18 Април
5
Патладжани в олиоПоръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
24 Септ.
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън....
06 Март
Баница с олиоСлед като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
16 Март
Баница без олиоНамазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
07 Март
ЗехтинСъхранявайте зехтина на сухо и тъмно място, при температура не по-висока от 20 градуса. Най-подходящи за неговото съхранение са стъклените съдове....
30 Януари
2
Как да съхраняваме фрешАко смятате да го съхранявате, добавете в него малко лимонов сок, за да се запази светлият цвят на фреша.
Ако много добре затворите съда с фреша, можете да го съхранявате в хладилник до 24 часа....
26 Юли
Как да съхраняваме джинджифил- Ако сложите пресен джинджифил в хартиен плик, можете да го съхранявате на хладно, в хладилник, за най-много три седмици....
12 Август
4
Как да съхраняваме ядкиЗа да ги запазите по-дълго у дома, съхранявайте ги в добре затворени и непрозрачни кутии или буркани.
9....
17 Дек.
1
Как да съхраняваме крушиКрушите се съхраняват по-трудно от ябълки, тъй като имат по-малък срок на устойчивост към температурните промени и влажността....
18 Ноем.
Как да съхраняваме картофи?Картофите се съхраняват на сухо и тъмно, а също така проветриво място, което е недостъпно за студовете.
Най-добре се съхраняват картофите в мазе, тъй като там няма постоянна светлина....
09 Септ.
Как да съхраняваме морковиПо-зрелите и стари моркови са с по-твърда текстура и се съхраняват най-добре.
Как да съхраняваме моркови в хладилник?...
26 Август
Как да съхраняваме тиквичкиВарените тиквички се съхраняват в хладилник до два, три дни. Пържените и маринованите издържат в хладилник максимум до пет дни....
22 Юни
Как да съхраняваме сланинаОще от нашите прабаби е останала технологията на съхраняване на сланина. Тя трябва да бъде добре осолена и поставена в дървени съдове....
06 Май
Как да съхраняваме храната?Следните съвети ще Ви покажат как да съхранявате храната си.
Какво да съхранявате?
Съхранявайте само тези храни, които обичате да консумирате. Няма смисъл да пазите неща, които не са по вкуса Ви....
02 Март
1
Как да съхраняваме медa?Препоръчително е, ако медът се съхранява в буркани, то те да бъдат от тъмно стъкло или да са обвити в тъмна хартия. Това увеличава благотворните свойства на хранителния продукт....
13 Януари
5