Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчукова супа с пресен босилек и мащеркаПоръсваме зеленчуковата супа с листенца нарязани пресен босилек и прясна мащерка за аромат и вкус!
Зеленчуковата супа с пресен босилек и мащерка е готова....
13 Август
Капрезе с пресен босилек и домашна балсамова редукцияПоръсете със сол, едро накъсани пресни босилекови листа, зехтина и балсамовата редукция, която сте приготвили за салатата Капрезе.
Добър апетит!...
17 Юни
Как да съхраняваме пресен розмарин?Как тогава можете да съхраните пресен розмарин?
Приемаме факта, че вече отглеждате розмарин в градината си или в саксийка на балкона или на перваза на прозореца си....
22 Април
Как да съхраняваме пресен риган?В супермаркетите и по пазарите се продават и пресни подправки на стръкове. Ако вие също предпочитате да си купувате пресни подправки, има някои основни правила за съхранението на ригана, които трябва да знаете....
29 Септ.
Миди скалопини с пресен босилекРазтопете оставащото олио, добавете чесъна и босилека и задушете за няколко минути.
Добавете мидите и ги задушете за 1-2 минути, овкусете ги със сол и черен пипер....
31 Юли
Салата Капрезе с пресен босилекПоръсете с накъсан босилек, овкусете със сол и черен пипер и залейта със зехтин.
Сложете ситно нарязания чесън, декорирайте с маслините и поднесете веднага вашето Капрезе....
07 Юли
1
Как да съхраняваме босилек?Друг вариант да се радвате на уханието на пресен босилек целогодишно е да го нарежете на ситно и да го съхранявате в буркан съз зехтин....
09 Окт.
Как да съхраняваме пресни подправкиПресен магданоз, копър, лист целина, кориандър, босилек и други пресни подправки могат да продължат да са свежи до 2 седмици или повече, когато се съхраняват по този начин....
13 Дек.
Сметаново-горчичен сос с каперси и пресен босилекУкрасете с листенца босилек и цели каперси.
С така приготвения сметаново-горчичен сос с каперси и пресен босилек овкусете готовата пица.
Бон апети с този вкусен сос за пица....
08 Юни
Как да съхраняваме пресен спанак?В това състояние може да се съхранява 1 седмица. За по-дълъг срок на годност спанакът се замразява във фризер в това състояние, времето се увеличава до няколко месеца....
08 Януари
Песто с босилек и спанакПасирайте почистените и измити спанак, босилек, кедрови ядки, пармезан, чесън, черен пипер, лимонова кора и сок, 2 с.л. зехтин и сол....
20 Април
Разядка с босилек и чесънУкрасете с клонка пресен копър и разядката е готова за поднасяне....
08 Април
Песто с босилек и руколаСол сложете по желание, но първо опитайте пестото, тъй като пармезана и пекориното са солени и може да не е необходима допълнителна сол.
Използвайте пестото с босилек и рукола във вашите салати, паста или брускети....
12 Окт.
Песто с босилек и авокадоВсичко се слага в блендер и се разбива хубаво тази апетитна разядка.
Рецептата е здравословна и кето.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
29 Юли
2
Гаспачо от босилек и краставицаНастържете на едро ренде краставицата, посолете и я оставете да престои ½ час....
20 Февр.
Оцет с босилек и магданозСмесете виното и оцета и в тях накиснете пресни листа от магданоз и босилек (пропорцията на билките е произволна). Добавете и някоко парченца лимонова кора....
27 Август
Салата с босилек и моцарелаЗеленчуците и босилека се почистват.
В купа се режат доматите и чушките - на тънки резени. Добавят се подсушените цели босилекови листа и маслините.
Моцарелата се реже на кубчета и се добавя към салатата....
18 Август
Пене с босилек и шункаШунката се нарязва на малки ивици, а босилекът се накъсва. Прибавят се в купата с горещото пене, овкусява се и се разбърква добре.
Сервира се горещо, като всяка порция се поръсва с настърганото сирене....
19 Май
Фусили с босилек и сьомгаНакрая се поръсва с измитите и подсушени листенца пресен босилек. Разбърква се добре.
Ястието се сервира горещо, поръсено с настърган пармезан.По...
12 Май
Зехтин с босилек и целинаЗатворете бутилката и оставете да престои на хладно място между 2 и 4 седмици, като от време на време проверявайте аромата, за да не стане прекалено силен....
31 Август
Пица с босилек и сметанаПоръсва се с малко сол и зехтин и се слага да се запече леко в умерено загряна фурна.
Блатът се вади и отгоре се подреждат листа босилек, кръгове почистен домат и отново се намазва малко със соса....
11 Юли