Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме домашен суджук и кървавицаВсяко домакинство избира по какъв начин да съхранява месото. Някои го налагат със сол в качета, други го консервират в буркани, трети го пъхат във фризер, четвърти правят луканки, суджуци и кървавици....
05 Март
Как да съхраняваме боровинки и други горски плодовеЗа съжаление, ако боровинките не се съхраняват правилно, бързо ще се влоат, ще станат меки или дори ще се появи мухъл.
Как правилно да съхранявате боровинките в хладилника и във фризера?...
23 Февр.
Мезета за всеки поводМоже да прибавите и 1 чаша червено вино или бира.
През това време изпържете замразените пилешки хапки.
Подгответе колбасите и започнете с аранжирането на мезетата....
28 Юли
1
Свински мезета за зиматаЛюлките суджук се закачат да съхнат на хладно и проветриво място.
За кървавицата:
Кървавицата се приготвя от прясно изцедена животинска кръв и различни видове месо....
09 Дек.
1
Новогодишни мезета по ДобруджанскиВ тенджерка завираме зелевата чорба (ако нямате, може и във вряла вода) и в нея се попарват мезетата за около 2-3 минути, колкото да побелеят. Ако искате да станат по-бързо, попарвате 5 минути....
30 Дек.
Френски мезета от сиренеОтново разбъркваме и оформяме на руло, което оставяме увито в стреч фолио в хладилника да стегне.
Нарязваме рулото на кръгчета, като топим ножа в топла вода, за да не залепва....
19 Март
СуджукПодобно на други колбаси и суджукът може да се влага в различни ястия, най-вече в различни запеканки, паста и пици. Предлагаме ви и една изпитана рецепта за домашен судужук....
24 Февр.
Мезето на майстораПоръсваме с магданоз и поднасяме майсторското мезе.
Вкусотия! Да си оближеш пръстите с това мезе!...
12 Февр.
Тежки мезета за коледната трапезаНа трапезата присъстват и останалите забранени до този момент благинки – луканка, сурова наденица, кървавица, черен дроб, сирене, печена кокошка и всякакви други мезета....
08 Дек.
Коледни мезета за червено виноРедуваме резените кашкавал със салама, за да има контраст. В средата свиваме резени шунка, в които поставяме моцарела.
Ореховите ядки са печени....
19 Дек.
Бебешко пюре с тиква и други зеленчуциАко ви е ден за жълтък може да го прибавите към това пюре....
25 Февр.
Плато с мезета за Просеко партиС такова плато с мезета за Просеко парти няма как да не се насладите на чаша хубаво вино....
23 Август
Да си направим домашен суджукРазгледай и тези вкусни рецепти за домашен суджук и/или как се съхранява суджук....
10 Дек.
5
Мезе за гостиДобавяме майонезата и киселото мляко, за да олекоти вкуса. Объркваме добре с лъжица. В слайсовете шунка слагаме от сместа богато и навиваме като фунийки.
Бучваме внимателно отстрани с клечки за зъби и така с всички....
23 Юни
1
Мезе за шампанскоОтгоре подредете напълнените гъби и печете мезето гъбите до покафеняване в загрята на 160 градуса фурна....
09 Януари
Мезе за чревоугоднициИ тези хапки се подреждат до другите в платата.
Според въображението и вкуса към тези мезета се добавят и други по избор и се поднасят с хубаво вино.
Добър апетит!...
06 Септ.
Мезе за мастикаКопърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова.
Добавят се киселото мляко, майонезата, черният пипер, солта, олиото и добре се разбърква....
05 Януари
3
Мезе за водкаПо желание може да добавите маслинки за разкош.
Сложете 4-5 с.л. майонеза по периферията на чинията и поднесете със стрък магданоз....
24 Март
6
Мезе за виноПо желание могат да се посипят с мак, сусам или други ядки. Пека на слаба фурна, докато соленките се втвърдят.
Оставям леко да се охладят и консумирам с хубаво българско вино....
01 Август
Мезе за мастикаКопърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова.
Добавят се киселото мляко, майонезата, черният пипер, солта, олиото и добре се разбърква....
05 Януари
3
Мезе за виноПо желание могат да се посипят с мак, сусам или други ядки. Пека на слаба фурна, докато соленките се втвърдят.
Оставям леко да се охладят и консумирам с хубаво българско вино....
01 Август
СуджукНапълненият суджук се надупчва с игла на местата, където е останал въздух.
Суджукът се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 2-3 дни леко се разточва с точилка.
Има трайност 1-2 месеца....
29 Дек.
4