Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как авокадото да узрее по-бързо?Как авокадото да узрее по-бързо?
14 Май
Най-лесният начин да узрее авокадото е да го оставите на плота за 5-6 дни, за да узрее естествено. Не всеки обаче иска да чака толкова време....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как расте авокадото?Как расте авокадото?
16 Януари
Авокадото не бива да бъде откъсвано от дървото, преди в него да се образуват най-малко 8-10% мазнини. В противен случай плодът никога няма да узрее....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Чудотворните ползи от авокадотоЧудотворните ползи от авокадото
21 Март
Разгледайте нашите рецепти с авокадо и прочетете също какво съдържа авокадото....
Авокадото плод ли е?Авокадото плод ли е?
08 Януари
Авокадото има много кулинарни приложения. Най-често се използва при направата на гуакамоле. Процесът е лесен и включва намачкване на авокадото на паста и смесването му с лимонов сок....
Авокадото вредно ли е?Авокадото вредно ли е?
07 Окт.
Яжте умерено авокадото, за да извлечете най-доброто от него и да избегнете нежеланите странични ефекти. Авокадото влиза в състава на много рецепти, затова препоръчваме да опитате някои от нашите рецепти с авокадо....
Полезно ли е авокадото?Полезно ли е авокадото?
16 Септ.
Още една значителна характеристика отличава авокадото от останалите плодове и това е неговият състав. Докато повечето плодове съдържат най-вече въглехидрати, то в състава на авокадото има само здравословни мазнини....
Разкрасяващата сила на авокадотоРазкрасяващата сила на авокадото
09 Февр.
Сами ще се уверите в удивителния ефект, който ще донесе авокадото....