Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Осолявам на вкус - ползвам едра сол около лъжица, просто сиренето се соли от всички страни. И тъй като е около 700 г не стои дълго. Сухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Лек за болка в стомаха с жълт кантарионЛек за болка в стомаха с жълт кантарион
09 Април
От лека за болка в стомаха се пие не повече от 1 чаша наведнъж, като към него добавяте мед....
Защо да ядем чесън?Защо да ядем чесън?
10 Дек.
вредния холестерол....
При тежест в стомаха и слаба проходимост на хранопровода - листа от орехПри тежест в стомаха и слаба проходимост на хранопровода - листа от орех
12 Април
Пийте 2 супени лъжици топла запарка, 3-4 пъти дневно преди хранене при тежка болка в стомаха от лошо храносмилане, лоша проходимост на хранопровода. Рецептата е от книгата на Л....
Какво да ядем след консумация на чесън?Какво да ядем след консумация на чесън?
11 Май
След консумацията на чесън просто можете да изядете един от тези зеленчуци. Те веднага ще поемат миризмата на чесън и ще възвърнат свежестта във вашата уста....
Как да ядем правилно чесънКак да ядем правилно чесън
09 Ноем.
Голямото количество консумиран чесън стимулира нашия стомашно-чревен тракт и води до дискомфорт в стомаха....
Чай от глухарче срещу подут стомах и запекЧай от глухарче срещу подут стомах и запек
01 Окт.
Чаят от глухарче срещу подут стомах и запек е много полезен! Пречиства и детоксикира черния дроб, стимулира отделянето на жлъчен сок....
Как да не миришем на чесънКак да не миришем на чесън
20 Февр.
2
Същият ефект се получава и ако натъркате кожата на ръцете си с плоската страна на нож от неръждаема стомана....
Защо е добре да ядем черен чесън?Защо е добре да ядем черен чесън?
19 Февр.
Черният чесън, наричан още ферментирал чесън, се приготвя по специална технология, идваща от азиатските страни....