Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем, по-хубав от баварскияКрем, по-хубав от баварския
01 Февр.
2
Може в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща. Кремът може да се обърне и върху чинийки....
Хубаво тирамисуХубаво тирамису
23 Септ.
Преди поднасяне поръсете хубавото тирамису с какао. Да ви е сладко!...
От кое грозде става хубаво виноОт кое грозде става хубаво вино
26 Септ.
За да стане хубаво едно бяло или червено вино, първата стъпка е изборът на подходящо грозде за него. По света има около 10 хиляди винени сортове грозде, а от тях само 13 са основните....
Как светът да стане по-хубав? (притча)Как светът да стане по-хубав? (притча)
10 Дек.
Само така светът може да стане по-хубав....
Домашното печено пиле на мамаДомашното печено пиле на мама
18 Април
2
Домашното печено пиле на мама е много вкусно....
Тайните на хубавото виноТайните на хубавото вино
03 Ноем.
Но не с технологията ще се занимаем, а по скоро с въпроса какви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребителя. Как да знаем какви вина да си купим?...
Да си приготвим домашно плодово виноДа си приготвим домашно плодово вино
05 Юни
Безспорно най-добри са домашните плодови вина, които можете и Вие без много усилия да си приготвите....
Домашно вино от аронияДомашно вино от арония
28 Август
Етапите по принцип са идентични с приготвянето на всяко друго домашно вино: бране на плодове, приготвяне, намачкване, ферментация, филтриране и узряване....
Хубави постни сладкиХубави постни сладки
29 Юни
1
Хубави постни сладки, подходящи за всякакви поводи и по всяко време! Чудно Вкусно!...
Хубава млечна баницаХубава млечна баница
11 Септ.
Следващата стъпка е да нареже баницата на малки ромбоиди. Ред е да я сложим във фурната (предварително загрята) на 200 градуса, и да печем около 25 минути. Докато баницата се пече, приготвяме заливката....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Хубав крем карамелХубав крем карамел
05 Януари
Разбийте с миксер захарта и яйцата. Прибавете яйчената смес към свареното прясно мляко и разбъркайте добре. Карамелизирайте захарта и я разпределете в чашки. Отгоре налейте яйчената смес. Сложете чашките с крем карамела...
Хубава домашна руска салатаХубава домашна руска салата
19 Ноем.
3
Картофите обелваме и слагаме в тенджера с вода, слагаме ги да се сварят в подсолена вода. Морковите и яйцето също сваряваме....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Защо е хубаво да искаме прошкаЗащо е хубаво да искаме прошка
26 Февр.
1
На Сирни Заговезни, в неделя, 26 февруари, се иска прошка от членовете на семейството, а също така от приятели и познати. Това е начин да се покаже християнското благородство. По този начин човек пречиства душата си, както...
Оставете бебето да се нареве хубавоОставете бебето да се нареве хубаво
28 Май
Всеки човек един ден иска семейство и потомство, но само желанието не стига, за да бъдете добри родители. Методите на възпитание са много и донякъде е доста противоречиво, какво е правилно и какво не. Мненията са доста...
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноТънкости при приготвянето на домашно бяло вино
21 Ноем.
Силата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт. Добавянето на около 20 грама захар на 1 литър повишава силата на виното с около 1 градус....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....