Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем, по-хубав от баварскияМоже в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща.
Кремът може да се обърне и върху чинийки....
01 Февр.
2
От кое грозде става хубаво виноЗа да стане хубаво едно бяло или червено вино, първата стъпка е изборът на подходящо грозде за него.
По света има около 10 хиляди винени сортове грозде, а от тях само 13 са основните....
26 Септ.
Тайните на хубавото виноНо не с технологията ще се занимаем, а по скоро с въпроса какви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребителя. Как да знаем какви вина да си купим?...
03 Ноем.
Да си приготвим домашно плодово виноБезспорно най-добри са домашните плодови вина, които можете и Вие без много усилия да си приготвите....
05 Юни
Домашно вино от аронияЕтапите по принцип са идентични с приготвянето на всяко друго домашно вино: бране на плодове, приготвяне, намачкване, ферментация, филтриране и узряване....
28 Август
Хубави постни сладкиХубави постни сладки, подходящи за всякакви поводи и по всяко време!
Чудно Вкусно!...
29 Юни
1
Хубава млечна баницаСледващата стъпка е да нареже баницата на малки ромбоиди.
Ред е да я сложим във фурната (предварително загрята) на 200 градуса, и да печем около 25 минути.
Докато баницата се пече, приготвяме заливката....
11 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Хубав крем карамелРазбийте с миксер захарта и яйцата. Прибавете яйчената смес към свареното прясно мляко и разбъркайте добре.
Карамелизирайте захарта и я разпределете в чашки. Отгоре налейте яйчената смес. Сложете чашките с крем карамела...
05 Януари
Хубава домашна руска салатаКартофите обелваме и слагаме в тенджера с вода, слагаме ги да се сварят в подсолена вода.
Морковите и яйцето също сваряваме....
19 Ноем.
3
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Защо е хубаво да искаме прошкаНа Сирни Заговезни, в неделя, 26 февруари, се иска прошка от членовете на семейството, а също така от приятели и познати. Това е начин да се покаже християнското благородство. По този начин човек пречиства душата си, както...
26 Февр.
1
Оставете бебето да се нареве хубавоВсеки човек един ден иска семейство и потомство, но само желанието не стига, за да бъдете добри родители. Методите на възпитание са много и донякъде е доста противоречиво, какво е правилно и какво не.
Мненията са доста...
28 Май
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт.
Добавянето на около 20 грама захар на 1 литър повишава силата на виното с около 1 градус....
21 Ноем.
Как да си направим домашна юфкаХубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.
Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1