Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
21 Юни
4
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече погача?За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
10 Януари
Кое месо колко време се печеЗа телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
10 Март
Козунак с шоколадСлед това започва трудното и продължително месене на козунака, като добавяме по малко от мазнината (смесени разтопено масло и олио) докато напълно се усвои от тестото.
Покриваме с кърпа....
27 Април
1
Козунак с маскарпонеПрилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
10 Май
6
Козунак с бираПробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
14 Юни
Козунак с ракияГотовия козунак с ракия вадим от фурната, оставяме за 5-10 минути и махаме тавата. Невероятно вкусен е!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа, по рецепта на Петя Аргирова....
01 Април
Козунак с касисОформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
05 Май
Козунак с олиоОт време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса.
Внимаваме да не се препекат....
03 Април
3
Козунак в хлебопекарнаСлед това тестото се разделя на две части, правят се дълги фитили и се сплита, поставя се в съда на хлебопекарната /леко намазнен/.
Оставя се да втаса окончателно....
21 Февр.
Козунак с бадемиКозунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
19 Февр.
Козунак с масОт готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми.
Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
14 Април
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
14 Април
1
Козунак с канелаРазделя се на 5 части и всяка се разточва. Във всяка кора се слага плънката, приготвена от смесените орехи с канела.
Корите се навиват на рула, сплитат се и се нареждат в тава, намазана с мазнина....
19 Април
Козунак с плънкаПрез това време се подготвят плънките:
1. Стафидите се потапят в гореща вода за 5 мин., след което охладени се добавят към мармалада, смесен с маковото семе и бисквитата /или галета/;
2....
07 Май
2
Козунак с локумЗа да стане козунакът, в стаята, в която го правите, през целия процес трябва да е топло....
30 Април
1
Козунак с пълнежЗатопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне.
След това в брашно си правим кладенче и слагаме яйцата, захарта, млякото, маслото и шупналата мая.
Замесваме...
22 Април
Козунак с какаоСлага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно. Оформя се според въображението на всеки.
Пече се във фурната на умерен огън....
28 Февр.