Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаЗагрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто.
Извадете и сервирайте пържения патладжан веднага.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Лосион за мазна и възпалена кожаИзползвайте като лосион за почистване на мазна и възпалена кожа на лицето. Живовлякът премахва възпалението и заздравява кожата....
07 Май
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаОмесете до получаване на меко еластично тесто, оставете да удвои обема си, оформете мекици и изпържете в сгорещено олио....
27 Януари
Как да не стават мазни бухтите?Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
01 Окт.
Мекиците на бабаОставя се да втаса и след това се взимат топки от тестото, оформят се на мекици и се пържат в мазнина.
Поднасят се топли с пудра захар, някакво сладко, шоколад или сирене....
02 Февр.
Мекиците на ИсиТестото се оставя за 10 мин. да отпочине.
След това се разстила с ръце и се реже на квадратчета. Мекиците се пържат в сгорещено олио....
18 Януари
Мекиците на бабаЗагрейте мазнина в тиган и леко намазнени ръце късайте от тестото, разтегляйте леко мекиците на баба и ги изпържете до готовност....
22 Дек.
Как калмарите да не станат жилави?Когато ги пържим/панираме калмарите имат нужда от съвсем кратка термична обработка-1-2 минути в силно сгорещена мазнина, обилно количество, което да ги покрива. Прекалим ли с времето, ще станат сухи и жилави....
01 Август
Мекиците на баща миМожете да консумирате мекиците поръсени само с пудра захар, със сиренце, сладко или мед.
Мекиците на баща ми са страхотни, опитайте ги!...
25 Април
Мекиците от едно времеНагорещяваме оста олио, така че да плуват в мазнина, може и във фритюрник. Вие решавате как ви е по-удобно....
11 Февр.
Мазни баничкиМазните банички се пекат предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути....
10 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Защо мекиците са храна убиецКогато се пържат мекиците, загрятата мазнина достига до температури от порядъка на 200-270° С. При тях, както в продуктите, така и в самата мазнина настъпват изменения....
29 Ноем.
15
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.