Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да овкусяваме салатитеКак правилно да овкусяваме салатите
19 Януари
Неправилното овкусяване на салатите с тежки и нездравословни дресинги крие риск за стомаха и здравето ви....
Как правилно да овкусяваме шишчета?Как правилно да овкусяваме шишчета?
25 Февр.
Подходящи продукти за овкусяване на по-пикантните шишчета са соев сос, мед, горчица, сосове за барбекю, сос табаско....
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Как правилно да овкусяваме печено пиле?
22 Август
Много вероятно е неуспехът да се дължи в голяма степен на неправилното овкусяване, наред с други грешки при печенето, избор на некачествена птица, недобре преценено количество мазнина и други....
Как да овкусяваме правилно пържолитеКак да овкусяваме правилно пържолите
26 Ноем.
Пържолите могат да се овкусяват и с чубрица. Ако пък сте сред феновете на по-екзотичните вкусове, може да ги мариновате с куркума, индийско орехче, черен пипер, зехтин и малко лимонова трева....
Да подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчетаДа подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчета
10 Юли
Ето правилното приготвяне на каймата за кюфтета и кебапчета, подправяне и овкусяване на каймата....
Правилно овкусяване и готвене на птициПравилно овкусяване и готвене на птици
09 Март
Подходящи са и за най-претенциозния вкус, като разбира се трябва правилно да са овкусени и сготвени. Всички видове птици могат да се приготвят на фурна с добър успех....
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаПриготвяне и овкусяване на телешка кайма
23 Януари
След прибавянето на подправките, трябва да размесите добре каймата, за да могат да се разнесат из цялата смес. За овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
Как се овкусяват правилно пържоли?Как се овкусяват правилно пържоли?
11 Дек.
А знаем ли как да ги овкусяваме правилно? На вашето внимание ще представим няколко начина за овкусяване на пържолите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Каймата поскъпваКаймата поскъпва
24 Август
Цената на каймата се покачва с три стотинки и вече е 4.68 лв./кг. Килограм пилешко месо пък поскъпва до 3.93 лева. Захарта също поскъпва съвсем малко и нейната стойност вече е 1.25 лв./кг....
Как да се сгъсти каймата?Как да се сгъсти каймата?
02 Май
Притискане на каймата в марля За сгъстяване на каймата можете да я поставите в сгънат тензух, който да завържете и да поставите в гевгир....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Овкусяване на пържолиОвкусяване на пържоли
05 Дек.
2
Вариант 4 Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат в гювеч. Добавят се няколко зрънца бахар, 2 скилидки необелен чесън и 2 дафинови листа....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....