Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да овкусяваме салатитеНеправилното овкусяване на салатите с тежки и нездравословни дресинги крие риск за стомаха и здравето ви....
19 Януари
Как правилно да овкусяваме шишчета?Подходящи продукти за овкусяване на по-пикантните шишчета са соев сос, мед, горчица, сосове за барбекю, сос табаско....
25 Февр.
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Много вероятно е неуспехът да се дължи в голяма степен на неправилното овкусяване, наред с други грешки при печенето, избор на некачествена птица, недобре преценено количество мазнина и други....
22 Август
Как да овкусяваме правилно пържолитеПържолите могат да се овкусяват и с чубрица. Ако пък сте сред феновете на по-екзотичните вкусове, може да ги мариновате с куркума, индийско орехче, черен пипер, зехтин и малко лимонова трева....
26 Ноем.
Да подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчетаЕто правилното приготвяне на каймата за кюфтета и кебапчета, подправяне и овкусяване на каймата....
10 Юли
Правилно овкусяване и готвене на птициПодходящи са и за най-претенциозния вкус, като разбира се трябва правилно да са овкусени и сготвени.
Всички видове птици могат да се приготвят на фурна с добър успех....
09 Март
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаСлед прибавянето на подправките, трябва да размесите добре каймата, за да могат да се разнесат из цялата смес.
За овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
23 Януари
Как се овкусяват правилно пържоли?А знаем ли как да ги овкусяваме правилно? На вашето внимание ще представим няколко начина за овкусяване на пържолите....
11 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Важни правила, за да протече бременността правилноБременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
25 Май
Каймата поскъпваЦената на каймата се покачва с три стотинки и вече е 4.68 лв./кг. Килограм пилешко месо пък поскъпва до 3.93 лева.
Захарта също поскъпва съвсем малко и нейната стойност вече е 1.25 лв./кг....
24 Август
Как да се сгъсти каймата?Притискане на каймата в марля
За сгъстяване на каймата можете да я поставите в сгънат тензух, който да завържете и да поставите в гевгир....
02 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Овкусяване на пържолиВариант 4
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат в гювеч. Добавят се няколко зрънца бахар, 2 скилидки необелен чесън и 2 дафинови листа....
05 Дек.
2
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари