Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВ маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне.
Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
10 Юни
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро.
Всичко се смесва...
22 Август
Вкусни рецепти за печен дивечПече се час и половина на 240 градуса.
Печеното месо от глиган е вкусно и се харесва на любителите на дивеча. Печеното глиганско месо с вино е истинско изкушение....
02 Септ.
Ползване на солариум - как да се печем правилно?Как правилно да ползваме солариум? Днес загарът се свързва с красотата и е знак за лукс и богатство....
10 Април
Как да печем правилно бутертесто?След като знаете как правилно се пече бутертестото, вижте някои идеи за:
- бутерки;
- бутер пай;
- бутер кифлички....
01 Септ.
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Птицата се пече в загрята на 220 градуса фурна, покрита с домакинско фолио, около 60 минути.
Фолиото се маха, пилето се намазва с маслото и се пече още 20 минути до получаване на златиста хрупкава коричка....
22 Август
Марина за дивечСлед това месото се готви без да се мие от маринатата.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
20 Ноем.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Суджук от дивечТрябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място.
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Наденички от дивечОставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
17 Окт.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Терин от дивечФормата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса. След изваждане се затиска с тежест и се охлажда. Сервира се студен, нарязан на тънки резени....
17 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Важни правила, за да протече бременността правилноБременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
25 Май
Натурален кебап от дивечДобавят се подправките, дафиновите листа, бахарът и се налива вода колкото да покрие месото. Оставя се да ври на тих огън 45 минути ....
25 Януари
Френска марината за дивечСваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.