Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За газираните напитки и изкуствените оцветителиГазираните напитки са станали почти неразделна част от ежедневието на хората, но изкуствените багрила в тях не са никак безвредни.
По принцип оцветителите биват три бива - естествени, синтетични и изкуствени....
14 Окт.
Болестите са изписани на лицетоИзвестно е, че по очите или езика специалистите могат да разберат какви са проблемите на вътрешните органи. В тибетската медицина връзката на вътрешните органи с определен външен орган се символизира като съотношението на...
19 Март
4
Колко са безопасни изкуствените подсладители?Ето и едни от най-известните изкуствени подсладители:
Захарин
Захаринът е един от най-старите и най-изследвани изкуствени оцветители. Открит е още през 1879 г....
28 Януари
Безопасни ли са изкуствените подсладители?Изкуствените подсладители се използват, за да се подсладят напитки и храни.
И точно тук изниква въпросът колко безопасни са те?...
29 Март
Кои са степените на изпичане на телешкото месо?Общоприетите степени за изпичане на телешкото месо са точно 5 на брой, като всяка степен на изпичане на телешкото има специфична температура на месото отвътре....
28 Март
Кървав сладкиш за Хелоуин без изкуствени оцветителиСлед изпичане оставяме за 15 минути да се охлади и обръщаме в голяма плоска чиния.
Разтопяваме двата вида шоколад заедно с маслото на водна баня и започваме постепенно да добавяме от останалия сироп от цвекло....
20 Окт.
Вредни ли са оцветителите в хранитеЗа какво се слагат оцветителите в храните, които консумираме?...
17 Ноем.
Изкуствените храни - храни на бъдещето?Изкуственото яйце ще пресъздава точния вкус, хранителната стойност и готварските качества на нормалното яйце....
25 Септ.
Сладкарски бои и оцветителиЗа да сте сигурни, че сладкарските бои и оцветители съдържат само натурални съставки, пригответе ги сами....
27 Септ.
2
Кои са естествените оцветители за сладкиши и сладки?Оцветителите, които се влагат в сладкарската промишленост, не са много полезни за здравето, затова ви предлагаме няколко естествени и здравословни начина да оцветите своите сладки и сладкиши....
09 Окт.
Естествените аромати не са по-добри от изкуственитеС етикета естествен аромат се спекулира твърде безразсъдно. Самата дума естествен се слага на повечето продукти, за да изглеждат продуктите по-привлекателни, а не толкова спрямо състава им....
01 Дек.
Морковите са изпитан афродизиакОсвен, че са изключително полезна храна, морковите притежават способността да възбуждат любовния апетит. Или поне така са смятали в Древен Рим, когато на пировете на император Калигула абсолютно всички ястия били приготвяни...
05 Окт.
Три оцветителя на храни и напитки са опасни за децатаПроблемът при употребата на естествени вместо изкуствени оцветители при храните и напитките е, че те са сравнително по-скъпи от химията....
19 Юли
Златни правила в етикета на храненеУсвояването на всички тънкости на добрия етикет е резултат на дълго обучение, което започва в ранно детство.
В миналото е било недопустимо човек от доброто общество да пристъпи етикета....
27 Юни
Шоколадът, сладоледът и бананите са изпитани антидепресантиШоколадът и сладоледът са изпитани антидепресанти....
12 Юни
Етикет при ядене на мидиЗа съвети относно етикета за ядене на миди и увереността да ги поръчате без притеснение, предлагам няколко съвета.
Счупете първата си мида на две и ползвайте едната черупка като лъжица....
25 Август
Елементарните закони на етикета, задължителни за всекиЕтикетът е код за любезно и морално поведение, което, макар че никой няма да ви задължи да спазвате, ясно ще изобличи нивото ви на култура дори пред непознати.
1....
17 Окт.
1
Етикет при сервирането на кафеКафето според етикета трябва да сервирате в чашки, които са предварително загряти. Те не трябва да са пълни догоре. Според етикета чашката за кафе се пълни 2/3....
10 Април
Бременните да избягват изкуствените подсладителиАко в момента сте бременна и скоро ще ставате майка, избягвайте да консумирате напитки с изкуствени подсладители....
06 Ноем.
За вредата от изкуствените овкусителиА той не изглежда никак здравословен с толкова изкуствени овкусители, подсладители, аромати и оцветители....
07 Април
За и против изкуствените торовеДнес активно се използват органични и изкуствени минерални торове. Последните са по-лесни за получаване и затова са много често срещани. Какви са плюсовете и минусите на изкуствените торове?...
07 Август
Вече ще изписват произхода на меда върху етикетаНовите правила са в сила от 24 юни 2015 година, но пчелният мед, който вече е пуснат на пазара преди тази дата, още може да се продава със старите етикети, върху които не е изписан произходът му....
24 Юни
Новите етикети на храните тревожат производителиВърху етикетите с букви с нормален шрифт трябва да бъдат изписани името на продукта, неговите съставки, съставките, които могат да предизвикат алергия, срокът на годност на продукта и неговата хранителна стойност....
19 Окт.
Е123 - опасния оцветител в храните!Едно от най-опасните Е-та е Е123 - амарант (червено №2)
Основни характеристики на Е123 - амарант
E123 e вещество, което причисляваме към синтетичните оцветители....
28 Ноем.
Секс-етикетът на женитеМоментът на първата близост може да се превърне в незабравимо събитие или в грандиозен провал. Трябва да знаем как да се държим правилно, за да останем и ние, и нашият избраник с приятни спомени.
Докъде да стигнете на...
30 Януари