Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да балансираме киселинността в стомахаКак да балансираме киселинността в стомаха
20 Септ.
Ниската киселинност в стомаха прави тялото уязвимо към различни инфекции....
Лек за болка в стомаха с жълт кантарионЛек за болка в стомаха с жълт кантарион
09 Април
Болката в стомаха, възникваща 1.5-2 часа след хранене, обикновено показва язва на стомаха....
Храни, които повишават киселинността на стомахаХрани, които повишават киселинността на стомаха
26 Юни
Често и по малко е универсален съвет, който е особено валиден за тези, които често имат повишена киселинност в стомаха....
При тежест в стомаха и слаба проходимост на хранопровода - листа от орехПри тежест в стомаха и слаба проходимост на хранопровода - листа от орех
12 Април
Пийте 2 супени лъжици топла запарка, 3-4 пъти дневно преди хранене при тежка болка в стомаха от лошо храносмилане, лоша проходимост на хранопровода. Рецептата е от книгата на Л....
Киселинност на почвата: как да определим и регулирамеКиселинност на почвата: как да определим и регулираме
07 Окт.
Определете киселинността на почвата Метод 1 За да определите киселинността на почвата във вашата градина, абсолютно не е необходимо да се обаждате на специалисти....
Чай от глухарче срещу подут стомах и запекЧай от глухарче срещу подут стомах и запек
01 Окт.
Чаят от глухарче срещу подут стомах и запек е много полезен! Пречиства и детоксикира черния дроб, стимулира отделянето на жлъчен сок....
Диета при повишена киселинност на стомахаДиета при повишена киселинност на стомаха
08 Март
2
Въпреки че присъстват в почти всяка традиционна българска рецепта те са един от враговете на повишената киселинност в стомаха. Пикантните храни....
Запарка от босилек за подпомагане работата на стомахаЗапарка от босилек за подпомагане работата на стомаха
21 Януари
2
При проблемен стомах и метеоризъм се провежда 8-дневен курс на лечение, като 2 ч.л. босилек се запарват с 250 мл вряща вода за 10-15 мин. Прецежда се и се изпиват една-две чаши....
При възпаления на стомаха - отвара от дюлеви листаПри възпаления на стомаха - отвара от дюлеви листа
04 Февр.
Рецептата за отвара от дюлеви листа при възпалителни заболявания на стомаха е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Медена вода на гладен стомахМедена вода на гладен стомах
12 Януари
Вероятно всички знаете ползите от редовната консумация на мед. А знаете ли какво се случва, когато пиете мед и вода на празен стомах? Това е най-доброто нещо, което можете да направите за тялото си....
Как да сами определите дали имате задържане на течностиКак да сами определите дали имате задържане на течности
18 Окт.
Ето как да определите дали задържате течности в тялото: - Проверете за подуване на краката и глезените. - Вижте дали имате предменструално подуване на корема....
За киселинността на почватаЗа киселинността на почвата
21 Април
Растенията, които помагат незабавно да се определи каква е киселинността на почвата в градината, обикновено се наричат ​​индикаторни плевели....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами. Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
С помощта на малка лъжица се гребва от тестото и се пуска в средно горещата мазнина. Ако мазнината е достатъчно, при пържене бухтичките се обръщат сами....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бактериите в стомаха определят хранителните ни вкусовеБактериите в стомаха определят хранителните ни вкусове
02 Септ.
Бактериите, които се намират в стомаха, всъщност определят хранителните ни вкусове, твърдят учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско, както и специалисти от университетите в Ню Мексико и Аризона....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Бухтички с извара, които се обръщат самиБухтички с извара, които се обръщат сами
07 Август
Разбърквам до получаване на еднородна смес. Оставям за 20 минути. След това загребвам с една лъжица и слагам в нагорещено олио, загрято на среден огън. В много олио се пържат тези бухтички. Обръщат се сами!...
Как да определим пола на бебетоКак да определим пола на бебето
12 Февр.
1
Вече сте в очакване на новия член на вашето семейство. На ред с другите вълнения голяма част от нас изгарят от любопитство да разберат, какъв ще бъде пола на нашата рожба. Естествено това не е най – важното, но има хиляди...
Как да определим размера на сутиена?Как да определим размера на сутиена?
14 Февр.
Как се определя правилният размер на сутиена? Най-точните резултати се получават, когато някой друг ви вземе мерките, но можете да се справите и сами....
Билковa запарка за киселини в стомахаБилковa запарка за киселини в стомаха
18 Март
1
Запарете 1 с.л. от тази смес с 250 мл вода, прецедете и пийте от чая 2-3 ч.ч. на ден при киселини в стомаха....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....