Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколад без глутен и захарШоколад без глутен и захар
04 Март
Извадих вътрешността на авокадото с лъжица внимателно, като се стараех да не скъсам кожата, за да мога да я използвам за съдчета за сервиране. Изсипах всичките продукти в каната....
Шоко кремчета без глутен за децаШоко кремчета без глутен за деца
28 Дек.
Може да поръсите шоко кремчетата без глутен за деца с черен шоколад, ако имате останал. Да ви е сладко!...
Палачинки без глутен и без лактозаПалачинки без глутен и без лактоза
29 Окт.
4
Сместа за безглутеновите палачинки се разбърква всеки път преди да се вземе от нея, тъй като гъстата част се утаява. Тези палачинки без глутен и без лактоза са много вкусни и здравословни....
Стомашната язва се активира през пролеттаСтомашната язва се активира през пролетта
21 Май
Активира се през есента и пролетта. Подобна тенденция е често наблюдавана и при гастритите, които предхождат язвената болест. Язвата се обостря най-много през месеците март, април и май....
Палачинки без глутен с брашно от елдаПалачинки без глутен с брашно от елда
03 Август
Чудесни палачинки без глутен, вкусни и здравословни. В купа разбивате яйцата с телена бъркалка. Добавете сол, сода и сипете брашното от елда. Разбърква се на гъста смес, наливате и водичка до нужната гъстота....
Пърженото активира псориазисаПърженото активира псориазиса
04 Май
Според учените пърженото активира и изостря невродермит, псориазис, акне, себореен дерматит и други кожони заболявания. Същото се отнася и за хора, които имат проблеми със стомаха и сърцето....
Как се активира содата?Как се активира содата?
15 Март
При активиране на содата бикарбонат обикновено тя се използва като набухвател на тестени и бисквитени изделия....
Как се активира маята?Как се активира маята?
21 Февр.
Сухата мая, от своя страна, бива два вида - суха активна мая и суха инстантна мая. В България не се предлага суха активна мая....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Какво активира сезонните алергииКакво активира сезонните алергии
28 Май
На въпроса какво активира сезонните алергии най-просто може да се отговори с това, че в даден момент от време в природата се отделя алерген, който предизвиква алергии у пациентите, като това най-често са полените....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Музиката на Моцарт активира бактерииМузиката на Моцарт активира бактерии
13 Окт.
1
Оказало се, че класическата музика активира бактериите и те много по-бързо преработват органичните остатъци. За да има максимален ефект от музиката, тя трябва да не спира по цели денонощия....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
31 Дек.
2
Тортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра. Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....