Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се белят лесно печени чушки?Как се белят лесно печени чушки?
02 Окт.
1
Печените чушки се белят по-лесно, ако веднага след изпичането се сложат в найлоново пликче. То трябва да е плътно затворено. Изпечените чушки се оставят в него за 10-тина минути и след това се белят....
Лесно предястие от пълнени яйцаЛесно предястие от пълнени яйца
15 Април
Лесното предястие от пълнени яйца е готово....
Защо трудно се белят варени яйца?Защо трудно се белят варени яйца?
07 Януари
Най-често причина яйцата да се белят трудно е това, че са много пресни....
Как лесно и бързо се белят бадеми?Как лесно и бързо се белят бадеми?
11 Юни
Всеки един бадем се претърква между пръстите, при което люспата му се отделя изключително лесно....
Лесна диета с яйца и портокалиЛесна диета с яйца и портокали
02 Юни
Лесна диета с яйца и портокали Постоянното броене на калориите и ограниченията в храненето не са никак лесна задача за никого....
Как да обелим лесно сварени яйцаКак да обелим лесно сварени яйца
18 Март
Ако искате да знаете как лесно да обелите вашето яйце - бързо и без остатъци от черупки, и то да остане цяло, четете нататък....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пет идеи за лесни предястия с яйцаПет идеи за лесни предястия с яйца
11 Април
Яйцата са едни от най-ценните хранителни продукти. Те съдържат голямо количество от най-главните хранителни вещества- белтъчини, мазнини, въглехидрати и минерални соли, и затова имат широка употреба. Независимо...
Лесно БрауниЛесно Брауни
08 Февр.
3
Включваме фурната на 160 градуса и се захващаме за работа. Застиламе тавичка /18х28см/ с хартия за печене. Миксираме захарта, какаото, размекнатото масло, яйцата, солта и рома....
Лесно реванеЛесно реване
13 Януари
От лимона обелвам и настъргвам на ситно кората и му изстисквам сока. Разбивам добре яйцата и към тях добавям сока от лимона. Пресяваме брашното с бакпулвера и ги прибавяме към яйцата. Объркваме всичко много добре....
Лесно негърчеЛесно негърче
22 Януари
4
Маслото се разтопява, добавя се какаото, захарта, водата. Ври 3-4 минути. От сместа се отделя една чаша. В останалата се добавят яйцата, брашно и бакпулвер....
Лесно ТирамисуЛесно Тирамису
05 Март
31
Отгоре се покриват с крема. Нареждат се плодовете, поръсва се с орехи. Повтаряме още един ред по аналогичен начин, като най отгоре поръсваме с канела. Поставя се в хладилника за няколко часа, за да се охлади....
Лесно ЧевермеЛесно Чеверме
31 Март
На дълъг прът, го нанизваме като краката се забождат с пирони за кола или с помощта на тел ги завързваме добре....
Лесно парфеЛесно парфе
16 Дек.
Киселото мляко се изцежда. Към него се добавят сокът от лимона, орехите смлени на ситно, бурканчето сладко и 3 белтъка разбити на сняг. Всичко това се смесва чрез постепенно разбъркване....
Лесно парфеЛесно парфе
18 Януари
1
Желатинът се накисва в прясното мляко и се доразтваря на водна баня. Сметаната се разбива със захар на вкус. Желатинът се разбива със захар на вкус. Белтъците се разбиват на сняг....
Лесно ТирамисуЛесно Тирамису
05 Март
31
Отгоре се покриват с крема. Нареждат се плодовете, поръсва се с орехи. Повтаряме още един ред по аналогичен начин, като най отгоре поръсваме с канела. Поставя се в хладилника за няколко часа, за да се охлади....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....