Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
17 Януари
С бланширан ориз можете да си приготвите вкусно свинско с ориз, ориз със зеленчуци, тиквички с ориз и дори оризови кюфтенца....
Как се готви бланширан ориз?Как се готви бланширан ориз?
06 Ноем.
Приготвяне на бланширан ориз По принцип оризът, който е бланширан, се сварява за около 20 минути. Начинът му на приготвяне по нищо се различава от този на обикновения ориз....
Как се бланшират картофиКак се бланшират картофи
09 Март
Като сме на тема бланширане на картофи, вижте как да направите перфектните картофи соте....
Колко време се вари бланширан ориз?Колко време се вари бланширан ориз?
25 Април
Готовият бланширан ориз е бял и пухкав и дори да бъде преварен, зрънцата запазват целостта си. Подходящ е за приготвяне на основни ястия и гарнитури....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
ОризОриз
05 Март
Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд. Оризът става популярен...
Как се готви пълнозърнест ориз?Как се готви пълнозърнест ориз?
23 Дек.
Оризът е може би най-популярната зърнена култура с много разновидности. Най-често в Европа се използват няколко вида бял ориз за готвене. В същото време в азиатската кухня оризът е представен в по-широк диапазон, тъй като...
Пълнее ли се от оризПълнее ли се от ориз
13 Март
Оризът е храна с не дотам оценени качества. Той е изключително богат на сложни въглехидрати, които са главен енергиен източник за човешкото тяло. Съществува предубеждение, че съдържащото се нишесте в ориза е причина за...
Как се готви хубав оризКак се готви хубав ориз
22 Ноем.
И макар повечето от нас вече да знаят как да се справят с всякакви видове на ориза (бял ориз, ориз за суши, бланширан ориз, черен ориз и т.н.), много хора, които са „новобранци“ в кухнята, срещат трудности именно с него...
Как се готви бял ориз?Как се готви бял ориз?
08 Март
Белият ориз е идеалната гарнитура за всяко едно ястие, като например той е прекрасно допълнение към месото, зеленчуците, ароматни супи и рибата. Варенето му не е никак сложна задача, но все пак е важно да знаете точните...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се бланшира коприва?Как се бланшира коприва?
08 Май
Имате два варианта - да я наберете със стъблата и така да се бланшира, или лист по лист да късате свежите горни връхчета - ваш избор. Измивате добре копривата....
Как се бланшира бамя?Как се бланшира бамя?
30 Януари
При бланширане на бамята се премахва лепкавата течност и така бамята става по-устойчива и издръжлива при правилно съхранение....