Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да бланшираме оризС бланширан ориз можете да си приготвите вкусно свинско с ориз, ориз със зеленчуци, тиквички с ориз и дори оризови кюфтенца....
17 Януари
Как се готви бланширан ориз?Приготвяне на бланширан ориз
По принцип оризът, който е бланширан, се сварява за около 20 минути. Начинът му на приготвяне по нищо се различава от този на обикновения ориз....
06 Ноем.
Как се бланшират картофиКато сме на тема бланширане на картофи, вижте как да направите перфектните картофи соте....
09 Март
Колко време се вари бланширан ориз?Готовият бланширан ориз е бял и пухкав и дори да бъде преварен, зрънцата запазват целостта си. Подходящ е за приготвяне на основни ястия и гарнитури....
25 Април
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
ОризОризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд.
Оризът става популярен...
05 Март
Как се готви пълнозърнест ориз?Оризът е може би най-популярната зърнена култура с много разновидности. Най-често в Европа се използват няколко вида бял ориз за готвене. В същото време в азиатската кухня оризът е представен в по-широк диапазон, тъй като...
23 Дек.
Пълнее ли се от оризОризът е храна с не дотам оценени качества. Той е изключително богат на сложни въглехидрати, които са главен енергиен източник за човешкото тяло. Съществува предубеждение, че съдържащото се нишесте в ориза е причина за...
13 Март
Как се готви хубав оризИ макар повечето от нас вече да знаят как да се справят с всякакви видове на ориза (бял ориз, ориз за суши, бланширан ориз, черен ориз и т.н.), много хора, които са „новобранци“ в кухнята, срещат трудности именно с него...
22 Ноем.
Как се готви бял ориз?Белият ориз е идеалната гарнитура за всяко едно ястие, като например той е прекрасно допълнение към месото, зеленчуците, ароматни супи и рибата. Варенето му не е никак сложна задача, но все пак е важно да знаете точните...
08 Март
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се бланшира коприва?Имате два варианта - да я наберете със стъблата и така да се бланшира, или лист по лист да късате свежите горни връхчета - ваш избор.
Измивате добре копривата....
08 Май
Как се бланшира бамя?При бланширане на бамята се премахва лепкавата течност и така бамята става по-устойчива и издръжлива при правилно съхранение....
30 Януари