Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Калмари по градинарскиТрябва да се внимава да не се препържат. Киселецът се накъсва и се поръсва с малко зехтин.
Прехвърля се в чиния и служи като основа, върху която се слагат калмарите и до тях гарнитурата....
28 Май
Калмари по средиземноморскиИзмийте и изчистите калмарите. Нарежете ги на колелца.
В купа сложете щипка сол, дафиновия лист и сока от лимона.
Добавете калмарите. Разбъркани добре....
28 Юли
Калмари по римскиПолученото пюре, заедно с виното се добавя към калмарите. Задушава се, докато виното почти се изпари....
28 Юли
2
Калмари по лимасолскиСварените калмари се потапят в яйце, галета и пак яйце и се пържат в сгорещена мазнина.
Сервират се със салата по избор....
06 Окт.
2
Калмари на скараВсички продукти се настъргват и смесват.
Калмарите се изчистват добре, махат им се главите и опашките. Маха се коста от тялото....
18 Януари
2
Калмари на плочаПочистените и измити калмари се нарязват на големи парчета. С нож се правят леки разрези по месото, така че да изглежда карирано....
10 Окт.
Калмари по средиземноморскиПосолява се, добавя се връзка наситнен магданоз и дафинов лист.
Оставете калмарите да се готвят на средно слаб огън за около 30 минути, докато сосът се редуцира и калмарите омекнат....
01 Ноем.
Калмари по лимасолскиСварените калмари се потапят в яйце, галета и пак яйце и се пържат в сгорещена мазнина.
Сервират се със салата по избор....
06 Окт.
2
Калмари на скараВсички продукти се настъргват и смесват.
Калмарите се изчистват добре, махат им се главите и опашките. Маха се коста от тялото....
18 Януари
2
Калмари по римскиПолученото пюре, заедно с виното се добавя към калмарите. Задушава се, докато виното почти се изпари....
28 Юли
2
Калмари в маслоВ тиган разтопявам маслото, прибавям калмара и захлупвам с капак да се задуши. След около 10 минути добавям бялото вино, пикантината, соевия сос, черния пипер....
27 Дек.
1
Калмари с лукИзмиваме калмарите и нарязваме на кръгове с дебелина приблизително 1 см. Слагаме да се сварят в подсолена вода, докато напълно омекнат....
27 Юли
Калмари с маслиниКогато заври намалете огъня и отново оставете да къкри, без да покривате още 15 минути или докато се сгъсти. Добавете калмарите, маслините и половината от босилека. Гответе още 3 минути, за да омекнат скаридите....
02 Юни
Калмари с макарониОтгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.
Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
07 Окт.
1
Калмари с оризЩом заври, добавете почистените калмари. Варете около 40 минути.
Вземете 3 ч.ч. от бульона /ако е изврял, добавете още/, сложете го да заври отново и прибавете калмарите, ориза, магданоз, пипер и сол....
17 Август
Калмари с портокалНамалете котлона и оставете да къкри за около минута или докато се сгъсти.
Накрая смесвате калмарите и маринатата с кориандъра и подправяте на вкус....
22 Май
Калмари с макарониОтгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.
Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
07 Окт.
1
Мариновани Калмари на ПлочаЗаделете част от сместа, а в останалата накиснете калмарите и оставете да се мариноват за 2-3 часа в хладилник....
30 Май
Панирани калмари на фурнаНаредете панираните калмари върху тава с кухненска хартия и печете на 200 °C за 20 минути.
Панирани калмари на фурна за идеални за лятно мезе за бира....
19 Май
Пълнени калмари по италианскиС получената смес напълнете калмарите, не ги пълнете до ръба, иначе калмарите ще се спукат при готвене. Затворете ги с клечка за зъби....
23 Юли
Пълнени калмари на фурнаПочистваме калмарите.
Тубичките от калмари ги пълним със сместа и ги нареждаме в тавичка.
Могат да се сложат във фолио, така че да останат по-сочни .Аз сложих част от тях във фолио, другите ги наредих в тавичка....
02 Април
Калмари на грил тиганКалмарите се измиват много добре. Отстранява се хрущялът от вътрешната страна, защото не е приятен за вкус. Някои хора не го отстраняват, но според мен това е необходимо....
31 Юли
Пълнени калмари на скараКалмарите се пълнят и с помощта на клечка за зъби се затварят отгоре като се забодете добре.
Мажат се със зехтин и се пекат от всички страни на силно загрята скара до готовност....
31 Януари