Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Елда (Гречка)Елда (Гречка)
23 Ноем.
14
Елдата не е зърнена култура макар, че се приготвя често като такава. У нас елдата придоби голяма популярност през последните години и макар, че някога се е използвала предимно като храна за простолюдието, днес дори и най-добрите...
Депресията се лекува бързо с елдаДепресията се лекува бързо с елда
29 Юли
Една от най-популярниите зърнени култури в Източна Еворпа и Русия е елдата. Тя съдържа витамини В1, В2, В6, В9, PP, Р, Е, а също така желязо, калций, калий, йод, фосфор, цинк, кобалт, молибден. Въглехидратите, които...
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
След като знаете как се готви артишок, прочетете също: - как се вари артишок; - как се бели артишок; - как се яде артишок;...
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
Маринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
Как се готви Фагри?Как се готви Фагри?
12 Ноем.
Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри. Фагри е хищна риба...
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ето че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече. А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Отглеждане на елдаОтглеждане на елда
28 Януари
Елдата е една от важните зърнени култури, които са много полезни за здравето и са много вкусни при подходяща кулинарна обработка. Отглеждането на елда не е трудно, но изисква познания за някои специфични моменти в растежа...
Диета с елдаДиета с елда
10 Януари
Има няколко режима с елда – единият от тях е монодиета, тоест през цялото време се храните единствено с елдата. Позволени са и напитки като зелен чай, разбира се вода, айран, но само ако маслеността на млякото е 1 %. Зърната...
Защо е нужно да се яде елда?Защо е нужно да се яде елда?
24 Януари
Трудно е да си представим здравословна диета без елда. Съставът на тези семена е толкова уникален и широк, че учените, които все още изучават въздействието ѝ върху организма, откриват нови и нови полезни свойства на елдата...
Как се готви гъши дроб?Как се готви гъши дроб?
08 Април
Гъшият дроб е вкусен и диетичен продукт, който съдържа много витамини и полезни микроелементи. Ястията с гъши дроб са много хранителни и са с наситен характерен вкус. Един от най-изисканите специалитети с гъши дроб...
Как се готви еленско месоКак се готви еленско месо
28 Август
От еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини. За да приготвите еленско по ловджийски, са необходими 2 килограма...
Как се готви царевичен грисКак се готви царевичен грис
04 Юни
С помощта на царевичен грис можете да приготвите много вкусни кулинарни изкушения. Царевичният грис не е подходящ само за правене на качамак, от него можете да направите много вкусни катми. Необходими са 1 чаена чаша...
Как се готви конско месоКак се готви конско месо
28 Април
1
Чергарските народи са готвели конското месо по различни начини. Най-често конското месо се е изсушавало, за да послужи като прехрана по време на дългите преходи....
Как се готви китайското зелеКак се готви китайското зеле
20 Март
Китайското зеле има диетични и лечебни свойства, то е богато на витамини и минерали. Китайското зеле съдържа витамините А, В1, В2, В6, РР, С, E, P, K. Освен това китайското зеле съдържа въглехидрати, аминокиселини...
Как се готви черен дробКак се готви черен дроб
03 Февр.
2
Един от най-бързите за приготвяне субпродукти е черният дроб. Поради тази причина се използва и като отделно ястие. Обработката се състои във варене, задушаване или леко запържване. Не трябва да се препържва черният дроб...