Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Боб в мултикукър с пресни подправкиБоб в мултикукър с пресни подправки
19 Дек.
Малко преди да изключи мултикукъра, запържваме боба и след това добавяме пресните подправки....
Вълчи сарми в мултикукър и еър фрайърВълчи сарми в мултикукър и еър фрайър
20 Дек.
Свинският врат се нарязва на дребни късчета и се обърква с подправките. Взема се един лист зеле, слага се от месото и се завива хубаво. В основния съд на мултикукъра се налива 1 ч.ч. вода....
Ориз в мултикукър с пиле и зеленчуциОриз в мултикукър с пиле и зеленчуци
30 Ноем.
Нарязваме всички продукти, които са изброени, слагаме ги в купата, разбъркваме и включваме на програма rice. След 40 минути имаме вкусен и неустоимо ухаещ ориз с пиле и зеленчуци. Да ви е сладко!...
Пълнени чушки в мултикукър за 7 минутиПълнени чушки в мултикукър за 7 минути
14 Август
Пълнят се с плънката и се нареждат в купата на мултикукъра. Останалата вода и лъжицата брашно се размива добре. Смесва се с остатъка от плънката и се полива върху чушките....
Яйца в мултикукър с булгур и рулца от рациЯйца в мултикукър с булгур и рулца от раци
17 Август
Слага се маслото в мултикукъра. Яйцата се разбиват със сметаната и се изсипват при маслото. Рулцата от раци се нарязват на кръгчета, а чушката на кубчета и се изсипват в мултикукъра....
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
Маринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
Как се готви Фагри?Как се готви Фагри?
12 Ноем.
Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри. Фагри е хищна риба...
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ето че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече. А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
След като знаете как се готви артишок, прочетете също: - как се вари артишок; - как се бели артишок; - как се яде артишок;...
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Съвети при готвене в мултикукърСъвети при готвене в мултикукър
03 Февр.
Това е така, тъй като този тип продукти не бива да се готвят продължително време в уреда....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....