Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Боб в мултикукър с пресни подправкиМалко преди да изключи мултикукъра, запържваме боба и след това добавяме пресните подправки....
19 Дек.
Вълчи сарми в мултикукър и еър фрайърСвинският врат се нарязва на дребни късчета и се обърква с подправките.
Взема се един лист зеле, слага се от месото и се завива хубаво.
В основния съд на мултикукъра се налива 1 ч.ч. вода....
20 Дек.
Ориз в мултикукър с пиле и зеленчуциНарязваме всички продукти, които са изброени, слагаме ги в купата, разбъркваме и включваме на програма rice.
След 40 минути имаме вкусен и неустоимо ухаещ ориз с пиле и зеленчуци. Да ви е сладко!...
30 Ноем.
Пълнени чушки в мултикукър за 7 минутиПълнят се с плънката и се нареждат в купата на мултикукъра.
Останалата вода и лъжицата брашно се размива добре. Смесва се с остатъка от плънката и се полива върху чушките....
14 Август
Яйца в мултикукър с булгур и рулца от рациСлага се маслото в мултикукъра. Яйцата се разбиват със сметаната и се изсипват при маслото.
Рулцата от раци се нарязват на кръгчета, а чушката на кубчета и се изсипват в мултикукъра....
17 Август
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри.
Фагри е хищна риба...
12 Ноем.
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви грахЕто че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече.
А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
26 Януари
Как се готви езикПреди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.
След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
11 Февр.
Как се готви артишокСлед като знаете как се готви артишок, прочетете също:
- как се вари артишок;
- как се бели артишок;
- как се яде артишок;...
26 Януари
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Съвети при готвене в мултикукърТова е така, тъй като този тип продукти не бива да се готвят продължително време в уреда....
03 Февр.
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май