Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкарски тайниСладкарски тайни
07 Септ.
2
За да не мажете с масло или олио тигана при пърженето на всяка палачинка, добавете в тестото за палачинки малко олио – една супена лъжица на един литър тесто. За да върнете свежия вид и вкус на позасъхнали бисквити...
Сладкарски яйчен кремСладкарски яйчен крем
04 Януари
14
Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н....
Италиански сладкарски МеренгИталиански сладкарски Меренг
07 Май
Удобни за декорации на сладкиши, пълнежи и при по-продължително готвене не се разпадат така лесно, както обикновено разбитите белтъци. Италианският сладкарски Меренг е готов....
Сладкарски шоколадов кремСладкарски шоколадов крем
12 Септ.
Готовият сладкарски шоколадов крем може да се поднесе охладен в купички или да се използва като добавка за различни сладкиши и торти....
Сладкарски крем ПастичераСладкарски крем Пастичера
06 Януари
Сладкарският крем Пастичера може да се използва като пълнеж за еклери, кремки, крем за торта, сладкиши и други изкушения....
Класически сладкарски кремКласически сладкарски крем
18 Август
1
Така приготвения класически сладкарски крема е подходящ за торти и украси....
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)
14 Януари
7
Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем. Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши....
Сладкарски крем с бял шоколадСладкарски крем с бял шоколад
10 Ноем.
Сладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши. С него може да пълните фунийки, кошнички или петифури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове....
Сладкарски бои и оцветителиСладкарски бои и оцветители
27 Септ.
2
Бялата сладкарска боя се постига с използване на сметана и пудра захар....
Гювеч - как се използва?Гювеч - как се използва?
06 Януари
С риск да намалим с една степен националната ви гордост или самочувствие, ще ви споделим, че всъщност още в Древен Рим подобни съдове са били използвани....
Уникално вкусни еклери със сладкарски кремУникално вкусни еклери със сладкарски крем
07 Август
Отново се слага на котлона и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона. След като кремът леко се поохлади се прибавя нарязаното на парченца масло и ванилиите....
Бисквитена торта с домашен сладкарски кремБисквитена торта с домашен сладкарски крем
26 Август
1
Ред бисквити слагам на дъното, после слагам ред от топлия сладкарски крем. Редувам до изчерпване на продуктите....
Френски сладкарски маслен сос с лешникФренски сладкарски маслен сос с лешник
07 Май
Сладкарският маслен сос трябва да кипне само веднъж и е готов. Така приготвен може да се добавя към сладки кремове, запеканки, сладки баници, пудинги и други . Лешниците са питателни и вкусни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
За какво се използва еньовчетоЗа какво се използва еньовчето
26 Ноем.
С помощта на еньовчето може да се подсири прясното мляко и макар тази техника да не се използва при нас, е много популярна сред северните народи....
За какво се използва сминдухът?За какво се използва сминдухът?
02 Май
Освен това, сминдухът често се използва в приготвянето на местни деликатеси като пастърма, наденици и суджуци, както и на рибни ястия....
Пай с бутертесто, сладкарски крем и кивиПай с бутертесто, сладкарски крем и киви
20 Февр.
Сглобете бутер пая, като напълните със сладкарския крем основата и заравните добре. Обелете и нарежете кивитата на тънки кръгчета и подредете върху крема....
Плодов тарт със сладкарски крем и вишниПлодов тарт със сладкарски крем и вишни
06 Юни
След като плодовият сладкиш се охлади, поръсваме с пудра захар и поднасяме. Можем да поднесем и леко топла плодов тарт със сладкарски крем и вишни с топка сладолед....
Бял сладкарски крем за торти и сладкишиБял сладкарски крем за торти и сладкиши
12 Окт.
Може да го използвате за крем за торти или пък да насипете в чашки и да охладите в хладилника, след което да поднесете за директна консумция, украсен с ягоди. Белият сладкарски крем за торти и сладкиши е готов....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....