Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкарски тайниЗа да не мажете с масло или олио тигана при пърженето на всяка палачинка, добавете в тестото за палачинки малко олио – една супена лъжица на един литър тесто.
За да върнете свежия вид и вкус на позасъхнали бисквити...
07 Септ.
2
Сладкарски яйчен кремПравете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н....
04 Януари
14
Италиански сладкарски МеренгУдобни за декорации на сладкиши, пълнежи и при по-продължително готвене не се разпадат така лесно, както обикновено разбитите белтъци.
Италианският сладкарски Меренг е готов....
07 Май
Сладкарски шоколадов кремГотовият сладкарски шоколадов крем може да се поднесе охладен в купички или да се използва като добавка за различни сладкиши и торти....
12 Септ.
Сладкарски крем ПастичераСладкарският крем Пастичера може да се използва като пълнеж за еклери, кремки, крем за торта, сладкиши и други изкушения....
06 Януари
Класически сладкарски кремТака приготвения класически сладкарски крема е подходящ за торти и украси....
18 Август
1
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.
Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши....
14 Януари
7
Сладкарски крем с бял шоколадСладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши.
С него може да пълните фунийки, кошнички или петифури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове....
10 Ноем.
Сладкарски бои и оцветителиБялата сладкарска боя се постига с използване на сметана и пудра захар....
27 Септ.
2
Гювеч - как се използва?С риск да намалим с една степен националната ви гордост или самочувствие, ще ви споделим, че всъщност още в Древен Рим подобни съдове са били използвани....
06 Януари
Уникално вкусни еклери със сладкарски кремОтново се слага на котлона и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона.
След като кремът леко се поохлади се прибавя нарязаното на парченца масло и ванилиите....
07 Август
Бисквитена торта с домашен сладкарски кремРед бисквити слагам на дъното, после слагам ред от топлия сладкарски крем.
Редувам до изчерпване на продуктите....
26 Август
1
Френски сладкарски маслен сос с лешникСладкарският маслен сос трябва да кипне само веднъж и е готов. Така приготвен може да се добавя към сладки кремове, запеканки, сладки баници, пудинги и други .
Лешниците са питателни и вкусни....
07 Май
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
За какво се използва еньовчетоС помощта на еньовчето може да се подсири прясното мляко и макар тази техника да не се използва при нас, е много популярна сред северните народи....
26 Ноем.
За какво се използва сминдухът?Освен това, сминдухът често се използва в приготвянето на местни деликатеси като пастърма, наденици и суджуци, както и на рибни ястия....
02 Май
Пай с бутертесто, сладкарски крем и кивиСглобете бутер пая, като напълните със сладкарския крем основата и заравните добре.
Обелете и нарежете кивитата на тънки кръгчета и подредете върху крема....
20 Февр.
Плодов тарт със сладкарски крем и вишниСлед като плодовият сладкиш се охлади, поръсваме с пудра захар и поднасяме.
Можем да поднесем и леко топла плодов тарт със сладкарски крем и вишни с топка сладолед....
06 Юни
Бял сладкарски крем за торти и сладкишиМоже да го използвате за крем за торти или пък да насипете в чашки и да охладите в хладилника, след което да поднесете за директна консумция, украсен с ягоди.
Белият сладкарски крем за торти и сладкиши е готов....
12 Окт.
Как се прави перлена захарМного често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
20 Април
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май