Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХрянРастението на хряна достига 1.5 метра на височина и се отглежда главно заради големия си бял заострен корен, който се консумира най-често....
03 Февр.
5
Как се консумира джинджифилДжинджифилът е познат още от древността и се използва не само в кулинарията, но и за лечебни цели. Можете да си приготвите чай с корен от ароматното растение, който е подходящ за кашлица или лечение на простудни заболявания...
26 Септ.
1
Как се консумира хайверКонсумирайте на малки хапки
Хайверът трябва да се сервира и да се консумира в количества, по-малки от супена лъжица....
23 Февр.
Как се консумира чия?Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно:
Накисване на чиа във вода
Един от най-разпространените начини...
21 Дек.
Домашен хрянОбелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте.
Сипете сместа в бурканче.
Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката.
Съвет: Може да...
09 Юли
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Пчелна пита - за какво се консумира?Въпреки редицата полезни действия не забравяйте да консумирате тези продукти в умерени количества....
02 Март
Как се консумират коктейлни скаридиНо най-основният въпрос, когато става въпрос за така обичаните коктейлни и изобщо всякакви скариди, можещи да се намерят вече в менюто на всеки уважаващ себе си ресторант, е как да се консумират....
30 Юли
Бифтек с хрян. , на които се придава кръгла форма при начукването им с дървено чукче.
Парчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се пържат в сгорещената мазнина....
18 Юли
Сарми от хрянНакрая се прибавя и оризът и се разбърква, за да се задуши леко.
С готовата плънка в листата от хрян се оформят сарми.
Слагат се в тенджера с вода и се варят до готовност на ориза....
31 Май
Бамя с хрянИзберете прясна и дребна бамя, измийте я и я накиснете за 10 часа в саламура от вода, оцет и сол.
След това я измийте в течаща вода и подредете в буркани. Поставете между бамята копър, нарязан на ивички и стръкчета копър...
09 Окт.
Щука с хрянПоставяме почистените порции щука във вряща подсолена вода, в която сме добавили лимонов сок и нарязаните зеленчукови корени. Варим 12 - 14 минути.
Подреждаме сварените порции в чинии със сметанов хрян и поднасяме....
29 Ноем.
Сос от хрянРазбъркайте малко, за да се отнеме от тръпчивия му вкус. Поръсете с брашното, разредете с млякото, прибавете захарта и сварете....
27 Септ.
Чушки с хрянВадете чушките и ги редете, за да се отцедят. Слагайте ги в буркани, като между тях добавяте колелца от предварително нарязания хрян.
Притиснете туршията с тежест и залейте с охладената марината....
15 Окт.
Сос с хрянХрянът се измива, обелва се, настъргва се и се поръсва с оцет.
От маслото и брашното се прави светла запръжка. С нея се залива бульонът и се оставя да заври....
18 Дек.
Как се съхранява хрян?Хрянът е изключително полезен корен, който у нас се употребява рядко, но в него се съдържат редица важни вещества. Той е полезен при стомашно-чревни заболявания, настинка и бактерии в организма. Бере се в края на октомври...
08 Окт.
Панчета - как се приготвя и как се консумира?А как се консумира? По същия начин, по който консумирате и бекон- суров, запържен или запечен, или пък като добавка към пици, паста и всичко друго, което искате да приготвите с неповторим италиански вкус!...
14 Дек.
Здравословни ползи от хрянХрянът е естествен антибиотик, който съдържа така наречените фитонциди - антимикробни вещества, които са напълно лишени от недостатъците, които са присъщи на синтетичните антибиотици.
Обикновени фитонцидите се намират...
13 Януари
Кулинарна употреба на хрянХрянът представлява многогодишно растение от семейство Кръстоцветни. Разпространението му у нас е доста широко. Той се открива както като бурен, така и като култивиран зеленчук. Въпреки това все още рядко присъства в кулинарията...
01 Юни
С листа от хрян се приготвя перфектното сладкоХрянът, който е масово употребяван в азиатската кухня, е един изключителен продукт, имащ и целебни свойства. Коренът от хрян се бори ефективно срещу грип и простудни състояния, със заболявания на дихателните пътища...
15 Септ.
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5