Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
В маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне. Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Всичко се смесва и се полива със смес от олио и оцет....
Тортата на Тереза МариноваТортата на Тереза Маринова
12 Януари
1
Ябълките се настъргват на едро ренде, смесват се с канелата и орехите. Ако са кисели, може да се добави малко захар. На дъното на тавичка се редят бисквити, покриват се с ябълките....
Бисквитената торта на Тереза МариноваБисквитената торта на Тереза Маринова
13 Февр.
1
Настържете почистените ябълки, към тях прибавете канелата и половината счукани на по едро орехи. Отделно смесвате сметаната и захарта, разбивате с миксер до разтопяване на захарта. В правоъгълна форма или тавичка започвате...
Кой дивеч как се приготвя?Кой дивеч как се приготвя?
18 Дек.
Най-подходящата марината за дивеч е от някаква подправка, сладко-захар или мед и киселина - оцет или доматен сок. Времето за готвене на дивеча зависи от възрастта на животното....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място. Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Получената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Продуктите се почистват и се режат на големи парчета. Варят се половин час и с горещата марината се залива дивечът. Месото стои под капак половин час, след което се вади, а маринатата се кипва още веднъж....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
В отделен съд смесете брашното с водата, старайте се да не се получат бучки. Прибавете сместа при каймата и разбъркайте добре. Загрейте олиото в тиган, гребете с лъжица от месната смес и пържете до готовност....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Маринатата се съхранява само в керамичен или емайлиран съд, никога в меден, цинков или алуминиев. Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Морковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
Френска марината за дивечФренска марината за дивеч
02 Септ.
След това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън. Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
25 Януари
След това месото се поставя в дълбока тенджера с нагорещено олио да се запържи от всички страни. Подправя се със сол и черен пипер. Една-две минути преди да се свали от огъня се добавя щипка чубрица....
Гарнитура за всякакъв дивечГарнитура за всякакъв дивеч
15 Април
Топките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
Сурова марината за дивечСурова марината за дивеч
07 Януари
След като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
Агнешко бутче като дивечАгнешко бутче като дивеч
10 Септ.
Оставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
Печено свинско като дивечПечено свинско като дивеч
12 Юни
На дъното на тавичка изсипете нарязаните лук и корени, парченца сланина, дафиновия лист и зърната черен пипер. Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна...