Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВ маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне.
Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
10 Юни
Тортата на Тереза МариноваЯбълките се настъргват на едро ренде, смесват се с канелата и орехите. Ако са кисели, може да се добави малко захар.
На дъното на тавичка се редят бисквити, покриват се с ябълките....
12 Януари
1
Бисквитената торта на Тереза МариноваНастържете почистените ябълки, към тях прибавете канелата и половината счукани на по едро орехи.
Отделно смесвате сметаната и захарта, разбивате с миксер до разтопяване на захарта. В правоъгълна форма или тавичка започвате...
13 Февр.
1
Кой дивеч как се приготвя?Най-подходящата марината за дивеч е от някаква подправка, сладко-захар или мед и киселина - оцет или доматен сок.
Времето за готвене на дивеча зависи от възрастта на животното....
18 Дек.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Суджук от дивечТрябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място.
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Наденички от дивечПолучената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
17 Окт.
Кюфтета от дивечНай-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни....
22 Юни
1
Марина за дивечПродуктите се почистват и се режат на големи парчета. Варят се половин час и с горещата марината се залива дивечът.
Месото стои под капак половин час, след което се вади, а маринатата се кипва още веднъж....
20 Ноем.
Шницели от дивечВ отделен съд смесете брашното с водата, старайте се да не се получат бучки. Прибавете сместа при каймата и разбъркайте добре.
Загрейте олиото в тиган, гребете с лъжица от месната смес и пържете до готовност....
29 Дек.
Марината за дивечМаринатата се съхранява само в керамичен или емайлиран съд, никога в меден, цинков или алуминиев. Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Терин от дивечМорковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото....
17 Март
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни
Френска марината за дивечСлед това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Натурален кебап от дивечСлед това месото се поставя в дълбока тенджера с нагорещено олио да се запържи от всички страни. Подправя се със сол и черен пипер.
Една-две минути преди да се свали от огъня се добавя щипка чубрица....
25 Януари
Гарнитура за всякакъв дивечТопките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
15 Април
Сурова марината за дивечСлед като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
07 Януари
Агнешко бутче като дивечОставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
10 Септ.
Печено свинско като дивечНа дъното на тавичка изсипете нарязаните лук и корени, парченца сланина, дафиновия лист и зърната черен пипер.
Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна...
12 Юни