Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се меси гладко тесто?При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене.
Омесване на тестото
Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
18 Дек.
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
11 Март
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Тесто с прясна маяКакто разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
19 Февр.
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираДобавете солта и по малко брашното, като след всяко добавяне бъркате добре, докато брашното се поеме от течността.
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто....
26 Юли
Тесто за всичкоКъм тях прибавете разбитите яйца, киселото мляко, олиото, хладката вода и надигналата се мая.
Замесете меко, еластично и нелепящо се по ръцете тесто....
10 Септ.
1
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за хлябКогато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
10 Март
Тесто за питиСодата се гази в киселото мляко.
От брашното се прави кладенче и се изсипва всички съставки. В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне....
02 Февр.
1
Тесто за щруделМесенето продължава, докато тестото започне лесно да се отделя от масата. Съберете го, размесете с още малко брашно, повдигайте го нагоре и го хвърляйте на масата - повторете няколко пъти....
19 Ноем.
Тесто за мекициВ средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената смес като се бърка с лъжица и когато вече може да се меси, се продължава с ръце. Меси се докато спре да лепне по ръцете....
15 Януари
Тесто за ХалаЗа поръска се използват маслени, захарни трохи, сусам или маково, семе.
Тук обаче ще се спрем на самото тесто за хляб....
03 Окт.
Тесто за соленкиОставете маслото на стайна температура да се отпусне. В купа счупете яйцето и разбийте с вилица.
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота....
24 Януари
Тесто за баницаРазбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.
След това го разделете на около 15 топки....
26 Окт.
9
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
04 Април
6
Тесто за фокачаГотовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си.
Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
15 Май
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари