Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пресолен боб как се оправя?Пресолен боб как се оправя?
22 Окт.
Друга идея за оправяне на пресолен боб е да обелите и нарежете един или два картофа на парчета и да ги пуснете да се варят в боба. След десет минути ги извадете и опитайте отново....
Трикове за оправяне на пресолено яденеТрикове за оправяне на пресолено ядене
03 Август
Това обаче се прави само когато супата е съвсем леко пресолена. Някои хора погрешно смятат, че пресолената супа се оправя с добавяне на вода....
Може ли да се оправи пресечен маслен крем?Може ли да се оправи пресечен маслен крем?
14 Август
Всички маслени кремове, които са пресечени, се оправят на водна баня при непрекъснато разбиване с миксер....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
ОризОриз
05 Март
Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд. Оризът става популярен...
Как се готви бял ориз?Как се готви бял ориз?
08 Март
Белият ориз е идеалната гарнитура за всяко едно ястие, като например той е прекрасно допълнение към месото, зеленчуците, ароматни супи и рибата. Варенето му не е никак сложна задача, но все пак е важно да знаете точните...
Как се готви пълнозърнест ориз?Как се готви пълнозърнест ориз?
23 Дек.
Оризът е може би най-популярната зърнена култура с много разновидности. Най-често в Европа се използват няколко вида бял ориз за готвене. В същото време в азиатската кухня оризът е представен в по-широк диапазон, тъй като...
Как се готви хубав оризКак се готви хубав ориз
22 Ноем.
Оризът е сред най-популярните продукти, които използваме за приготвяне на домашни гозби. И макар повечето от нас вече да знаят как да се справят с всякакви видове на ориза (бял ориз, ориз за суши, бланширан ориз, черен...
Пълнее ли се от оризПълнее ли се от ориз
13 Март
Оризът е храна с не дотам оценени качества. Той е изключително богат на сложни въглехидрати, които са главен енергиен източник за човешкото тяло. Съществува предубеждение, че съдържащото се нишесте в ориза е причина за...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Изважда се и се оставя настрана. В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още масло, сипват се чили люспите, риган, мащерка, пресован чесън и се готви при разбъркване за 30 секунди....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как да се оправят недостатъците на манджатаКак да се оправят недостатъците на манджата
18 Март
По същия начин се измива и настърганата пресолена ряпа. Има и друг начин – просто се добавя още зеле или ряпа, която не е солена, и се смесва със салатата....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....