Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се осолява паламуд?С тази сол се напълва хубаво паламудът, включително и главата.
С това, което остава от солта в тавата, се заравя паламудът. Върху него се слага друга тава с някаква тежест. Паламудът се осолява така 3 дни....
25 Ноем.
Как се осолява скумрия?Процесът на осоляване и зреене на рибата продължава около 7-10 денонощия, след което се осолената скумрия се съхранява в 3-литрови буркани, залята със саламура.
Може да направите и т.нар. сухо осоляване на скумрия....
19 Окт.
ПаламудПаламуд /Atlantic bonito, Sarda sarda/ представлява морска риба от семейство Скумриеви /Скумриеви/ и род /Паламуди/, която напомня на скумрията. Все пак паламудът се различава от нея по по-дългата си първа гръдна перка....
15 Юни
Скумрия с патладжаниРазбърква се.
Слага се капакът и скумрията с патладжани се слага да се пече.
Накрая се пече около 20 минути без капак, за да се сгъсти....
19 Август
Скумрия в гювечМоже да се овкуси с подправка за скара.
Захлупваме и печем около 90 мин на максимума на фурната (но тя трябва да бъде студена). На 80-тата минута изключваме и то продължава да се готви....
23 Януари
Скумрия в ПликОбезкостете изпечените скумрии.
Прехвърлете рибните филета в подходящи чинии за сервиране и гарнирайте със задушените зеленчуци. Украсете по ваш вкус с резени лимон и стръкчета копър....
08 Март
Скумрия с лукСкумрията се почиства от люспите и вътрешностите, маха се черната люспичка. Маха се главата, измива се добре и се нарязва на парчета с дебелина около 1.5 см.
Вари се в малко вода около 10 мин....
19 Май
2
Скумрия с оризПочистете скумрията, като за ястието използвайте само филета без кожа. Загрейте мазнина в дълбок съд, запържете накълцания лук и бекон.
Щом придобият лек загар, добавете ориза също да се запържи....
21 Дек.
Скумрия в беконПодберете по-дребни риби. Почистете ги, подсушете ги и ги осолете отвън и отвътре.
Завийте всяка риба с по 2 резена бекон, поставете върху алуминиево фолио и залейте с олио и бяло вино.
Завийте добре и печете 15 минути...
16 Май
Скумрия в солПочистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
01 Май
Скумрия в пергаментСмесваме част от маслото с магданоза, нарязаните каперси, настърганата лимонова кора, черен пипер и напълваме почистените скумрии....
30 Април
Скумрия с празПочистваме рибата и я осоляваме. Нареждаме я в намаслен йенски съд.
Добавяме лука и праза и дръжките от копъра.
Залива със смес от 2 с.л. лимон и олио. Добавя се 100 мл вода и сухият босилек....
12 Януари
Скумрия с винегретНарежете филетата скумрия и ги поръсете с дресинга. Декорирайте с нарязаните домати и поръсете с копър....
27 Март
Скумрия с плънкаЗагряваме олиото и изпържваме рулата от скумрия, като преди това ги потапяме последователно в брашно и разбит белтък.
Поднасяме ястието Скумрия с плънка със свежа салата по избор....
04 Януари
Скумрия в макарониФилето от скумрия се нарязва на парчета и се овкусява със сол и лимонов сок. Макароните се сваряват във вряща подсолена вода до готовност, след което се прецеждат....
28 Юни
Скумрия с копърПохлупва се и се слага в микровълнова фурна 4 мин. при 600 Вт, като по средата се разбърква.
Прибавя се скумрията, похлупва се и се държи още 4 мин. при 600 Вт.
Оставя се да престои 3 мин....
30 Май
Скумрия в пергаментСмесваме част от маслото с магданоза, нарязаните каперси, настърганата лимонова кора, черен пипер и напълваме почистените скумрии....
30 Април
Скумрия с оризПочистете скумрията, като за ястието използвайте само филета без кожа. Загрейте мазнина в дълбок съд, запържете накълцания лук и бекон.
Щом придобият лек загар, добавете ориза също да се запържи....
21 Дек.
Скумрия в пергаментова хартияПечем скумрията в умерена фурна за 20 минути или до златисто.
Тази рецепта за Печена скумрия в пергаментова хартия е лесна за приготвяне и гарантира впечатляващ резултат....
24 Февр.
Печена скумрия с ябълкиПечена скумрия с ябълки за тези, които обичат да експериментират.
Лукът се нарязва на ситно. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.
Загрейте фурната до 200 градуса....
22 Септ.
Скумрия в зелева чорбаИзчистените риби се заливат с зелева чорба в плакет, така че да се покрият, и се оставят за 15-20 часа....
06 Септ.
Скумрия с ананасова глазураЗапечете, докато скумрията придобие кафяво-златист цвят.
Пригответе глазурата: В тиган сипете течните съставки, захарта и джинджифила.
На ниска температура оставете да поизври. Трябва да бълбука....
22 Дек.