Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бретцели с оризово брашноБретцелите изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато се зачервят....
16 Окт.
БретцелиКогато бретцелите са оформени, един по един се поставят в съд с подсолена вряща вода. Държат се точно по 40 секунди всеки.
Вадят се с решетъчна лъжица и се редят в тава, застлана с хартия за печене....
11 Март
Бретцели ОктоберфестПускат се гевреците по два и се отброяват 30 секунди. Изваждат се с решетъчна лъжица, отцеждат се и се подреждат в тавата.
Следва нова порция бретцели....
02 Окт.
Баварски БретцелиАко не разполагате с по-голяма тава, в която да се побират всички, направете ги на два пъти. Покрийте оформените бретцели с влажна чиста кърпа и за пореден път ги оставете да престоят 40 минути....
02 Септ.
Домашни баварски бретцелиИзчакайте сместта да шупне и намажете бретцелите с нея.
Посолете, поръсете с маково семе и сложете да се пекат за 20 минути в предварително загрятата фурна....
23 Окт.
3
Домашни баварски бретцелиИзчакайте сместта да шупне и намажете бретцелите с нея.
Посолете, поръсете с маково семе и сложете да се пекат за 20 минути в предварително загрятата фурна....
23 Окт.
3
Маслен БретцелНарязва се на 10 до 12 ленти, които се усукват и се завиват във формата на Бретцел.
Разбива се белтъка до разпенване и с четка се намазват бретцелите. Овалват се в кристална захар и се посипват с бадемите....
13 Май
1
Кифли Козуначен бретцелКифличките се пекат на 170-175 градуса за около 20 минути.
Кифлите Козуначен бретцел са готови.
Източник: На гости на едно македонско девойче...
06 Май
Питки тип бретцелПечете питките тип бретцел 30 минути или до хубава златиста коричка.
Използвайте ги за компания на всяко ястие или за направа на бургери и сандвичи.
Страхотни!...
26 Юни
Сладки бретцели със стафиди и кашкавалЗавиването става като кръстосате двата края 2 пъти (получава се възелче), преметнете кръстосаните краища отгоре и леко ги слепнете по отделно в горната овална част на бретцела....
25 Септ.
Сладки бретцели със стафиди и кашкавалЗавиването става като кръстосате двата края 2 пъти (получава се възелче), преметнете кръстосаните краища отгоре и леко ги слепнете по отделно в горната овална част на бретцела....
25 Септ.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април