Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ордьовър в гювечеОрдьовър в гювече
31 Януари
Картофите се нарязват на шайби и се разпределят в четири намазнени гювечета заедно с подправките. Пекат се 100 минути на слаба фурна. След това се изваждат и се оставят да се охладят....
Ордьовър с юфкаОрдьовър с юфка
01 Февр.
Разбърква се добре и може да се поднесе с маслини....
Ордьовър с кашкавалОрдьовър с кашкавал
21 Януари
Всички продукти без кашкавала се нарязват на дребно и се разбъркват много добре. Кашкавалът се завива с марля и се пуска във вряща вода за 10 мин. Изважда се още горещ и се разточва на дебелина 1-2 см....
Ордьовър с конкилиеОрдьовър с конкилие
26 Януари
Пастата се вари във вряща подсолена вода с няколко капки олио (олиото се слага, за да не се слепват). Изважда се, отцежда се и се нарежда в чинията за сервиране. Рибата се отцежда и се надробява на малки парчета....
Ордьовър с калмариОрдьовър с калмари
19 Ноем.
Всичко се разбърква добре и се разпределя. Лимонът се нарязва на резени и се поднася с калмарите....
Ордьовър с пълнено филеОрдьовър с пълнено филе
22 Август
В голям поднос или чиния подреждаме всички рула, като между тях слагаме маслинка и магданоз. За красота може да напълним и един домат. Да ви е вкусно и наздраве!...
Студен ордьовър с тиквичкиСтуден ордьовър с тиквички
17 Юли
4
Студеният ордьовър с тиквички е много вкусен....
Ордьовър с пилешко месоОрдьовър с пилешко месо
31 Януари
Месото и краставичките се нарязват много ситно. Яйцето се настъргва на ренде и се смесва с месото и краставичките. Прибавят се останалите продукти и се разбърква....
Италиански топъл ордьовър с кашкавалИталиански топъл ордьовър с кашкавал
12 Юни
Кашкавалът се настъргва, добавя се топлото мляко и сместа се сварява на бавен огън до еднородна гъста маса. Брашното се смесва с бакпулвера и бирата и едно по едно се добавят яйцата....
Френски ордьовър с жабешки бутчетаФренски ордьовър с жабешки бутчета
10 Юни
Бутчетата се измиват, маха се долната част и се заливат с марината от 20 милилитра коняк, 100 милилитра портокалов сок, 1 щипка сол и 20 милилитра зехтин. Оставят се на хладно за 30 минути....
Ордьовър с майонеза и кашкавалОрдьовър с майонеза и кашкавал
22 Февр.
Сместа се оформя върху листа от маруля и се украсява с резенчета домат, магданоз и репички....
Вкусен ордьовър с пастет и яйцаВкусен ордьовър с пастет и яйца
06 Ноем.
Слагаме в нагрята фурна и печем да се стегне и запече. Сервираме нарязано на порционни парчета и гарнирано с листа зелена салата и кисело мляко....
Бърз ордьовър с рулца от рациБърз ордьовър с рулца от раци
09 Април
2
Измиваме и нарязваме домата на колелца, като върху всяко колелце слагаме колелце чесън и заливаме с олио, поръсваме със сол. Ролето шунка и кашкавал режем на филийки и редим до доматчетата. В царевицата нарязваме 1-2 ролца...
Гъбени ордьовриГъбени ордьоври
29 Април
Махате пънчетата и слагате парченце масло, сол, черен пипер, парченца месо, зеленчук (по желание) и по-голямо парче кашкавал в тази последователност в шапчиците на гъбите. Намазвате тавата с масло и редите гъбките в...
Ордьоври за виноОрдьоври за вино
10 Март
Ако искате да сте сомелиер в собствения си дом и за собствените си гости, ето няколко идеи за подходящи ордьоври и адекватно вино към тях....
Как се подреждат приборите на масатаКак се подреждат приборите на масата
29 Юни
Всички допълнителни се подреждат над тази за вода....
Идеи за лесни ордьовриИдеи за лесни ордьоври
20 Септ.
Ето и някои лесни рецепти за ордьоври: Ордьовър от сирене и орехи във вид на топчета Необходими продукти: 300 гр. сирене, 150 гр. краве масло, 3-4 скилидки чесън, половин чаена чаша орехи, червен пипер и връзка...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....