Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусни гарнитури за риба щукаВкусни гарнитури за риба щука
04 Май
Рибата щука е популярна сладководна риба, която е известна със своя мек, деликатен вкус и твърда, люспеста текстура. Когато става въпрос за сервиране на риба щука, има разнообразие от гарнитури за риба, които могат да...
Подходящи подправки за риба щукаПодходящи подправки за риба щука
23 Април
Рибата щука е популярна сладководна риба, която е ценена заради твърдото си, бяло месо и мек, деликатен вкус. Това е универсална риба, която може да се готви по различни начини, включително печене, скара, пържене. В тази...
ЩукаЩука
10 Май
Щуката /Esox lucius/ представлява хищна риба, която е широко разпространена в Европа, Азия и Америка. Щуката се среща в голяма част от българските язовири, включително Огоста, Жребчево, Сопот, Въча, Рабиша, Нови хан, Алино...
Как се почиства риба от кожатаКак се почиства риба от кожата
29 Август
Ако повърхността на рибата е хлъзгава, преди почистване изплакнете трупа с концентриран разтвор на питейна сода (2-4 с.л. на 1 литър вода) или разтрийте със сол. Почистването на рибата зависи от вида ѝ....
Пържена щукаПържена щука
17 Април
Ако имате време, кипнете вода и полейте щуката - така по-лесно се чисти, защото кожата й е много твърда. Измийте я нарежете на шайби. Осолете рибата и оставете да си поеме солта....
Печена ЩукаПечена Щука
18 Май
Тъй като щуката е малко по-суха риба на дъното на тавата в която ще печем рибата се слагат тънки резенчета сланина. Рибата почистена и добре измита се подсушава и натрива със сол, включително и отвътре....
Панирана ЩукаПанирана Щука
28 Март
Почистваме и обезкостяваме щуката, така че да се получат филета. Един час преди да панираме филетата, ги посоляваме, за да може да си поеме солта. В купа смесваме брашното, яйцето и галетата....
Задушена щукаЗадушена щука
07 Февр.
Почистете щуката. Нарежете рибата на парчета, или я оставете цяла. Подредете в тенджера под наклон като керемиди. Залейте с виното, сипете врялата вода, овкусете с черния пипер и солта и задушавайте на тих огън, докато...
Никулденска щукаНикулденска щука
05 Дек.
Рибата се измива добре и се почиства на течаща вода. От нея с помощта на нож се оформят филета. Те се овалват в марината от изброените съставки. Съдът се затваря и се прибира в хладилник за 1 час....
Как се готви щука?Как се готви щука?
07 Февр.
На първо място, щуката трябва да се почисти, като се отстраняват и изхвърлят вътрешностите на щуката....
Щука по френскиЩука по френски
30 Април
1
Изчистете щуката. Направете марината от водата, оцет и подправките - скилидките чесън, магданоза, дафиновите листа и зърна черен пипер. Накиснете рибата за 4-5 часа в нея, след което я отцедете и я прехвърлете в намаслена...
Щука на фурнаЩука на фурна
26 Май
Парчетата щука се подреждат в намазнена тава с малко бяло вино и се слагат да се пекат в загряна фурна на 200 градуса....
Чорба от ЩукаЧорба от Щука
03 Окт.
Филето се почиства от кожа и кости и се измива. В голяма тенджера се задушава наситеният лук, а след него се слагат морковите и картофите /предварително нарязани на кубчета/, след което се долива към 4 ч.ч. вода....
Щука с хрянЩука с хрян
29 Ноем.
Поставяме почистените порции щука във вряща подсолена вода, в която сме добавили лимонов сок и нарязаните зеленчукови корени. Варим 12 - 14 минути. Подреждаме сварените порции в чинии със сметанов хрян и поднасяме....
Щука на тиганЩука на тиган
02 Февр.
Кожата на тази риба е много твърда, така че може да полеете щуката с вряла вода - така ще се изчисти по-лесно. Нарежете рибата на шайби, посолете и оставете за кратко....
Пудинг от щукаПудинг от щука
22 Август
Пудингът от щука се вари около 40 минути на водна баня и задължително под похлупак. Поднася се с гарнитура доматен сос....
Щука със сайдерЩука със сайдер
07 Юни
Подправките се слагат непосредствено преди поднасяне. По желание може да сипете малко лимонов сок и да поръсите с магданоз....
Пържена щука (предварително маринована)Пържена щука (предварително маринована)
16 Март
Ако щуката, която имате, е с по-малки размери, е желателно да се филетира - има доста малки костици, аз специално филетирам всички риби с тегло под 2 кг ....
Щука с варени картофиЩука с варени картофи
13 Март
Сварете целите картофи и моркови, извадете ги и в същата вода сложете да се вари осолената щука. Варете рибата 20-тина минути с оцет, сол, черен пипер и дафинов лист. Поднесете щуката с овкусените картофи....
Щука с много магданозЩука с много магданоз
13 Март
Залейте ястието с разбитите яйца с киселото мляко и се допича за още няколко минути....
Ароматна щука на фурнаАроматна щука на фурна
22 Април
1
Рибата се измива, изчиства от люспите, вътрешности и хриле. Оставя се цяла. Смесват се ароматните подправки и с тях се натрива рибата отвън и отвътре. Лукът се нарязва на колелца, лимонът на полукръгчета....
Щука в еър фрайърЩука в еър фрайър
27 Май
Когато всичката задушена риба стана готова, сложих я на голямо плато, отгоре полях с лимонов сок, добавих магданоз и сервирах. Щуката в еър фрайър е готова....
Задушена щука със сардинаЗадушена щука със сардина
06 Дек.
Нарязваме почистената щука на порции, поръсваме с лимонов сок и оставяме малко да престои. Изпържваме в масло ситно нарязаната сардина, лука и малко лимонова кора, прибавяме порциите щука, нарязан магданоз, заливаме със...
Пържена щука с брашноПържена щука с брашно
21 Февр.
Всяко парче риба оваляйте добре в брашното. Изтупайте и изпържете рибата в загрято олио. Пържената щука с брашно е много вкусна....
Печена щука на скараПечена щука на скара
26 Окт.
Филетата се измиват и подсушават. Наръсват се с подправките и се потапят за два часа в прясното мляко. След това се отцеждат от него, поръсват се с галета и се изпичат на добре намаслена скара до готовност....