Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусни гарнитури за риба щукаРибата щука е популярна сладководна риба, която е известна със своя мек, деликатен вкус и твърда, люспеста текстура. Когато става въпрос за сервиране на риба щука, има разнообразие от гарнитури за риба, които могат да...
04 Май
Подходящи подправки за риба щукаРибата щука е популярна сладководна риба, която е ценена заради твърдото си, бяло месо и мек, деликатен вкус. Това е универсална риба, която може да се готви по различни начини, включително печене, скара, пържене.
В тази...
23 Април
ЩукаЩуката /Esox lucius/ представлява хищна риба, която е широко разпространена в Европа, Азия и Америка. Щуката се среща в голяма част от българските язовири, включително Огоста, Жребчево, Сопот, Въча, Рабиша, Нови хан, Алино...
10 Май
Как се почиства риба от кожатаАко повърхността на рибата е хлъзгава, преди почистване изплакнете трупа с концентриран разтвор на питейна сода (2-4 с.л. на 1 литър вода) или разтрийте със сол.
Почистването на рибата зависи от вида ѝ....
29 Август
Пържена щукаАко имате време, кипнете вода и полейте щуката - така по-лесно се чисти, защото кожата й е много твърда. Измийте я нарежете на шайби.
Осолете рибата и оставете да си поеме солта....
17 Април
Печена ЩукаТъй като щуката е малко по-суха риба на дъното на тавата в която ще печем рибата се слагат тънки резенчета сланина. Рибата почистена и добре измита се подсушава и натрива със сол, включително и отвътре....
18 Май
Панирана ЩукаПочистваме и обезкостяваме щуката, така че да се получат филета.
Един час преди да панираме филетата, ги посоляваме, за да може да си поеме солта.
В купа смесваме брашното, яйцето и галетата....
28 Март
Задушена щукаПочистете щуката. Нарежете рибата на парчета, или я оставете цяла. Подредете в тенджера под наклон като керемиди.
Залейте с виното, сипете врялата вода, овкусете с черния пипер и солта и задушавайте на тих огън, докато...
07 Февр.
Никулденска щукаРибата се измива добре и се почиства на течаща вода. От нея с помощта на нож се оформят филета. Те се овалват в марината от изброените съставки. Съдът се затваря и се прибира в хладилник за 1 час....
05 Дек.
Как се готви щука?На първо място, щуката трябва да се почисти, като се отстраняват и изхвърлят вътрешностите на щуката....
07 Февр.
Щука по френскиИзчистете щуката.
Направете марината от водата, оцет и подправките - скилидките чесън, магданоза, дафиновите листа и зърна черен пипер.
Накиснете рибата за 4-5 часа в нея, след което я отцедете и я прехвърлете в намаслена...
30 Април
1
Щука на фурнаПарчетата щука се подреждат в намазнена тава с малко бяло вино и се слагат да се пекат в загряна фурна на 200 градуса....
26 Май
Чорба от ЩукаФилето се почиства от кожа и кости и се измива. В голяма тенджера се задушава наситеният лук, а след него се слагат морковите и картофите /предварително нарязани на кубчета/, след което се долива към 4 ч.ч. вода....
03 Окт.
Щука с хрянПоставяме почистените порции щука във вряща подсолена вода, в която сме добавили лимонов сок и нарязаните зеленчукови корени. Варим 12 - 14 минути.
Подреждаме сварените порции в чинии със сметанов хрян и поднасяме....
29 Ноем.
Щука на тиганКожата на тази риба е много твърда, така че може да полеете щуката с вряла вода - така ще се изчисти по-лесно.
Нарежете рибата на шайби, посолете и оставете за кратко....
02 Февр.
Пудинг от щукаПудингът от щука се вари около 40 минути на водна баня и задължително под похлупак. Поднася се с гарнитура доматен сос....
22 Август
Щука със сайдерПодправките се слагат непосредствено преди поднасяне. По желание може да сипете малко лимонов сок и да поръсите с магданоз....
07 Юни
Пържена щука (предварително маринована)Ако щуката, която имате, е с по-малки размери, е желателно да се филетира - има доста малки костици, аз специално филетирам всички риби с тегло под 2 кг ....
16 Март
Щука с варени картофиСварете целите картофи и моркови, извадете ги и в същата вода сложете да се вари осолената щука.
Варете рибата 20-тина минути с оцет, сол, черен пипер и дафинов лист.
Поднесете щуката с овкусените картофи....
13 Март
Щука с много магданозЗалейте ястието с разбитите яйца с киселото мляко и се допича за още няколко минути....
13 Март
Ароматна щука на фурнаРибата се измива, изчиства от люспите, вътрешности и хриле. Оставя се цяла.
Смесват се ароматните подправки и с тях се натрива рибата отвън и отвътре. Лукът се нарязва на колелца, лимонът на полукръгчета....
22 Април
1
Щука в еър фрайърКогато всичката задушена риба стана готова, сложих я на голямо плато, отгоре полях с лимонов сок, добавих магданоз и сервирах.
Щуката в еър фрайър е готова....
27 Май
Задушена щука със сардинаНарязваме почистената щука на порции, поръсваме с лимонов сок и оставяме малко да престои.
Изпържваме в масло ситно нарязаната сардина, лука и малко лимонова кора, прибавяме порциите щука, нарязан магданоз, заливаме със...
06 Дек.
Пържена щука с брашноВсяко парче риба оваляйте добре в брашното. Изтупайте и изпържете рибата в загрято олио.
Пържената щука с брашно е много вкусна....
21 Февр.
Печена щука на скараФилетата се измиват и подсушават.
Наръсват се с подправките и се потапят за два часа в прясното мляко.
След това се отцеждат от него, поръсват се с галета и се изпичат на добре намаслена скара до готовност....
26 Окт.