Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарЩе покажа в галерията от снимки и двата вида домашно приготвени захарни перли, включително и оригиналните перли, разликата е очевадна, те са почти еднакви по размер и приличат на малки чисто бели перли, за съжаление у нас...
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Огледална Глазура за ТортаОставяме сиропа, така докато се стопи захарта.
След като махнем от котлона прибавяме кондензирано мляко, добавяме шоколада и желатина. Всичко това разбъркваме с телена бъркалка....
20 Април
Тирамису с огледална глазураОставя се в хладилник за около 2 часа.
Тирамисуто с огледална глазура е невероятен десерт!
Източник: Кулинарен блог на Йоли...
07 Януари
2
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Сладки Валентинки с огледална глазураСлепете сладките сърца две по две с бялата глазура, а отгоре полейте с огледалната глазура.
Гарнирайте с надписи по желание....
14 Февр.
3
Ягодова Торта с Огледална ГлазураНамазваме цялата торта, като добре заравняваме най-отгоре, за да може огледалната глазура да е съвсем равна. Слагаме тортата да стегне във фризер.
И започваме с глазурата....
16 Май
Празнична орехова торта с карамелено-огледална глазураИзсипва се маскарпонето, заглажда се и се оставя във фризер за 1 нощ.
ОГЛЕДАЛНА ГЛАЗУРА:
Желатинът се накисва във водата за 10-15 мин.
В малка купа се разтваря нишестето с 1 до 2 с.л. вода, разбърква се до каша....
07 Май
3
Гъбени галети с яйцаСлед това изваждаме солените галети, правим малка дупка в средата и чукаме яйцата.
Връщаме във фурната и печем до запичане на яйцата гъбените галети с яйца....
13 Юли
Торта Пияна вишна с огледална шоколадова глазураТортата Пияна вишна с огледална шоколадова глазура е готова....
22 Януари
Огледална шоколадова глазура за сладкиши и тортиШоколадовата огледална глазура се използва при температура 30-32 градуса, като тортата или сладкишът са добре охладени и хубаво загладени с крем....
27 Юни
Как се прави страхотен козунак с глазураПолейте с глазура козунака. Върху глазурата със стафиди можете да изпишете „Х.В.” В закрит съд готовият козунак с глазура може да се съхранява повече от седмица, без да стане твърд....
14 Април
4
Как се прави глазура с какао за торти и сладкиши?Основни правила при приготвянето на глазури:
1....
23 Януари
Как се прави шоколадова глазура за торти, сладкиши и сладкиА шоколадовата глазура за торти, сладкиши и сладки прави всичко още по-вкусно....
16 Април
Огледална Шоколадова ТортаВсяка платка се маже с мармалад и се редят една въху друга. Слага се в хладилник.
За огледалната глазура първо натопяваме желатина във вода. Медът, водата и захарта се слагат да заврят....
18 Май
Огледална Торта СърцеСлагаме тортата да се стегне във фризера и започваме с глазурата.
В150 мл вода се слага желатинът да набъбне. В по-голям съд се изсипва 150 мл вода, захарта и глюкозата (сладкарска), загрява се....
16 Май
Как се прави белтъчена глазура?Върху белтъчната глазура може да поръсите кристална захар - получава се заскрежен ефект. Това се прави обикновено на коледните сладки....
30 Окт.
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Как се прави глазура за кекс?Универсалната глазура, която се използва както за кекс, така и за мини-кексчета и мъфини, е шоколадовата глазура.
Шоколадовата глазура за кекс се приготвя изключително лесно....
20 Ноем.
Как се прави глазура с шоколад?Млякото трябва да е затоплено, за да не се пресече глазурата.
За втория вариант на глазурата са необходими 3 с.л. масло, 6 с.л. сметана и 100 г хубав шоколад....
06 Окт.
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.