Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Захарен сироп за баклаваЗахарен сироп за баклава
14 Ноем.
12
Оставете сиропа за кипне, варете 3-4 минути на умерен огън и отстранете от котлона. Полученият сироп и достатъчен да се сиропира една голяма тава с баклава (за която сте използвали 2 опаковки кори за баница)....
Сладки със захарен сиропСладки със захарен сироп
25 Февр.
През това време се вари сиропа за 15-20 мин. Готовите сладки се сиропират със студен сироп....
Реване със захарен сиропРеване със захарен сироп
23 Януари
Изсипваме сместа в намазана и поръсена с брашно тавичка и слагаме да се пече. След като изстине реването го заливаме с топлия сироп....
Портокали в захарен сиропПортокали в захарен сироп
11 Март
Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути. Нарязаните портокали се слагат в чинии и се заливат с горещия сироп. Оставят се да се охладят и се сервират....
Сварен хинап в захарен сиропСварен хинап в захарен сироп
29 Ноем.
1
След това оставете плодовете да изстинат в сиропа и ще видите, че те поемат цялата течност. Това е.... много, много вкусен хинап в захарен сироп!...
Сиропирана баница със захарен сиропСиропирана баница със захарен сироп
30 Дек.
Извадете баницата от фурната и я оставете да се охлади. Залейте с горещ захарен сироп и оставете поне 3-4 часа на стайна температура, за да поеме заливката....
Как се прави захарен сироп за сладкишиКак се прави захарен сироп за сладкиши
18 Април
При приготвянето на много сладкиши и торти се изисква заливането на блата със захарен сироп. Основното правило е, че едно от двете трябва да е студено – или блатът, или сиропът....
Баница с локум и захарен сиропБаница с локум и захарен сироп
17 Март
Правим си сиропа от посочените продукти, оставяме да поври 5 мин и заливаме горещата баница. Да ви е сладко!...
Сладкиш с орехи и захарен сиропСладкиш с орехи и захарен сироп
25 Март
След като се опече сладкишът го оставяме да изстине. В тенджерка на котлона слагаме водата, сок от лимон и захарта да заври. Трябва да е горещ и захарта да се е разтопила. Сиропираме сладкиша със захарния сироп....
Реване със захарен сироп и пирински чайРеване със захарен сироп и пирински чай
14 Септ.
При сервиране полейте реването с още сироп и гарнирайте с ментова захар....
Вита баница с локум и захарен сиропВита баница с локум и захарен сироп
26 Март
1
Първо приготвяме захарния сироп. В тенджерка кипваме захарта и водата, охлаждаме. После приготвяме кексовата смес....
Реване със захарен сироп и сладко от червени боровинкиРеване със захарен сироп и сладко от червени боровинки
02 Септ.
Реването със захарен сироп и сладко от червени боровинки е готово....
Как се прави пица - ръководство за начинаещиКак се прави пица - ръководство за начинаещи
11 Дек.
., захар - 1 с. л., царевично брашно (за да помогне за плъзгането на тестото, когато се разточва на плота)....
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
13 Окт.
Всички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиКак се прави огретен - ръководство за начинаещи
28 Август
Най-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиКак се прави рачел - ръководство за начинаещи
17 Юли
1
Двата литра вода и захарта се сваряват за около 15 минути до получаване на захарен сироп. В него се добавят парчетата тиква и се вари още 30-40 минути....
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиКак се прави майонеза - ръководство за начинаещи
15 Юли
Чукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
Как се прави извара - ръководство за начинаещиКак се прави извара - ръководство за начинаещи
07 Юли
Преди да започнете с приготвянето на желаното ястие с извара, я разбийте в купа с малко сол или захар, в зависимост от това какъв ще бъде крайният продукт....