Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен захарен фонданДомашният захарен фандан е много сполучлив.
За по-дългосрочна употреба трябва да се съхрани в стреч фолио в хладилник....
13 Март
Как се прави перлена захарИ тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Фондан с маршмелоуКогато се разтопи, добавяме 2/3 пудра захар и разбъркваме. С маслото намазваме повърхността, върху която ще месим фонадана, и замесваме тесто.
Добавяме му захар постепенно, докато дърпайки го, да се къса лесно....
22 Януари
Бърз фондан за украсаВ малка купа слагаме 1 лъжица мед и вода, разбъркваме хубаво, за да се разтопи медът.
В друга голяма купа пресяваме пудра захар, правим отворче по средата и добавяме белтъка на 1 яйце....
03 Юли
2
Фондан от бял шоколадАко не ви се прави всичко това просто смесете класически бял фондан с бял шоколад за моделиране, като фонданът трябва да е повече от шоколада като количество....
18 Април
Сладки с фондан за Баба МартаВ дълбок съд смесете яйцата и кокосовата захар. Разбъркайте и прибавете останалите продукти за рецептата (без фондана).
Разбъркайте и от полученото тесто изрежете сладки с помощта на подходящи формички....
01 Март
Как се прави фондюАко не искате да инвестирате в специален съд за фондю, използвайте тенджерка.
За да направите традиционно фондю, сложете тенджерата на котлона, налейте чаша и половина бяло сухо вино....
04 Дек.
Сладки с фондан за 8-ми мартУкрасете ги с фондана.
Сладките с фондан за 8-ми март са готови....
16 Март
Фондю с ФонтинаДобавете маслото и яйцето и продължете да бъркате, докато сиренето се разтопи. Поръсете с черен пипер и сервирайте....
20 Юли
Фондю с шоколадТака приготвения шоколад се слага в съд за фондю.
Плодовете може да набучете на шишчета. В купички разпределете смлени ядки, кокосови стърготини....
22 Март
1
Фондю с кафеКафето се смесва с коняка и захарта и се нагрява на бавен огън.
Сметаната се разбива и се поръсва с настърган шоколад. Бухтичките се топват в кафето, а след това в сметаната....
29 Дек.
Фондю с гъбиЗагрейте маслото направо в съда за фондю и сложете гъбите да се запържат заедно с лука за около 10 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте и долейте бавно млякото при непрекъснато бъркане....
23 Юли
Фондю с вишниВишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта.
Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
25 Юли
Фондю с бяло сиренеНатрийте съда за фондю с чесън. Стопете маслото, добавете брашното и разбъркайте, като запържите за 2-3 минути.
Бавно долейте млякото при непрекъснато бъркане....
23 Юли
Как се прави захарен сироп за сладкишиПри приготвянето на много сладкиши и торти се изисква заливането на блата със захарен сироп. Основното правило е, че едно от двете трябва да е студено – или блатът, или сиропът....
18 Април
Как се прави захарно тестоЗа да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
11 Април
5
ФонданАко тестото се залепва по ръцете ви, добавете пудра захар.
Увийте плътно фондана със стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще използвате тази глазура....
25 Април
1
Oт какъв шоколад се прави фонданШоколадовият фондан е захарно тесто, направено от истински шоколад и се използва от сладкарите най-вече за украса на торти....
20 Окт.
Ананасово фондю с бял шоколадШоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът.
Сместа се топли на бавен огън още 2 минути.
Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
13 Юли