Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен захарен фонданДомашен захарен фондан
13 Март
Домашният захарен фандан е много сполучлив. За по-дългосрочна употреба трябва да се съхрани в стреч фолио в хладилник....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Фондан с маршмелоуФондан с маршмелоу
22 Януари
Когато се разтопи, добавяме 2/3 пудра захар и разбъркваме. С маслото намазваме повърхността, върху която ще месим фонадана, и замесваме тесто. Добавяме му захар постепенно, докато дърпайки го, да се къса лесно....
Бърз фондан за украсаБърз фондан за украса
03 Юли
2
В малка купа слагаме 1 лъжица мед и вода, разбъркваме хубаво, за да се разтопи медът. В друга голяма купа пресяваме пудра захар, правим отворче по средата и добавяме белтъка на 1 яйце....
Фондан от бял шоколадФондан от бял шоколад
18 Април
Ако не ви се прави всичко това просто смесете класически бял фондан с бял шоколад за моделиране, като фонданът трябва да е повече от шоколада като количество....
Сладки с фондан за Баба МартаСладки с фондан за Баба Марта
01 Март
В дълбок съд смесете яйцата и кокосовата захар. Разбъркайте и прибавете останалите продукти за рецептата (без фондана). Разбъркайте и от полученото тесто изрежете сладки с помощта на подходящи формички....
Как се прави фондюКак се прави фондю
04 Дек.
Ако не искате да инвестирате в специален съд за фондю, използвайте тенджерка. За да направите традиционно фондю, сложете тенджерата на котлона, налейте чаша и половина бяло сухо вино....
Сладки с фондан за 8-ми мартСладки с фондан за 8-ми март
16 Март
Украсете ги с фондана. Сладките с фондан за 8-ми март са готови....
Фондю с ФонтинаФондю с Фонтина
20 Юли
Добавете маслото и яйцето и продължете да бъркате, докато сиренето се разтопи. Поръсете с черен пипер и сервирайте....
Фондю с шоколадФондю с шоколад
22 Март
1
Така приготвения шоколад се слага в съд за фондю. Плодовете може да набучете на шишчета. В купички разпределете смлени ядки, кокосови стърготини....
Фондю с кафеФондю с кафе
29 Дек.
Кафето се смесва с коняка и захарта и се нагрява на бавен огън. Сметаната се разбива и се поръсва с настърган шоколад. Бухтичките се топват в кафето, а след това в сметаната....
Фондю с гъбиФондю с гъби
23 Юли
Загрейте маслото направо в съда за фондю и сложете гъбите да се запържат заедно с лука за около 10 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте и долейте бавно млякото при непрекъснато бъркане....
Фондю с вишниФондю с вишни
25 Юли
Вишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта. Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
Фондю с бяло сиренеФондю с бяло сирене
23 Юли
Натрийте съда за фондю с чесън. Стопете маслото, добавете брашното и разбъркайте, като запържите за 2-3 минути. Бавно долейте млякото при непрекъснато бъркане....
Как се прави захарен сироп за сладкишиКак се прави захарен сироп за сладкиши
18 Април
При приготвянето на много сладкиши и торти се изисква заливането на блата със захарен сироп. Основното правило е, че едно от двете трябва да е студено – или блатът, или сиропът....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тесто
11 Април
5
За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
ФонданФондан
25 Април
1
Ако тестото се залепва по ръцете ви, добавете пудра захар. Увийте плътно фондана със стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще използвате тази глазура....
Oт какъв шоколад се прави фонданOт какъв шоколад се прави фондан
20 Окт.
Шоколадовият фондан е захарно тесто, направено от истински шоколад и се използва от сладкарите най-вече за украса на торти....
Ананасово фондю с бял шоколадАнанасово фондю с бял шоколад
13 Юли
Шоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът. Сместа се топли на бавен огън още 2 минути. Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....