Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Използвайте това мляко като заместител на животинското във всякакви изделия - сладкиши, палачинки, торти....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Крем за торти, сладки и сладкишиКрем за торти, сладки и сладкиши
14 Ноем.
1
Кремът за торти е много хубав с лек маслен вкус. Кремът за торти, сладки и сладкиши е готов....
Как се прави шоколадова глазура за торти, сладкиши и сладкиКак се прави шоколадова глазура за торти, сладкиши и сладки
16 Април
А шоколадовата глазура за торти, сладкиши и сладки прави всичко още по-вкусно....
Карамелен топинг за сладкиши и тортиКарамелен топинг за сладкиши и торти
02 Април
Полученият карамелен топинг може да се използва за декорация и допълнителен вкус към торти и сладкиши, домашен сладолед, пастички и други....
Пухкав пандишпан за сладкиши и тортиПухкав пандишпан за сладкиши и торти
18 Март
Изпечете пухкавия пандишпан за сладкиши и торти за около 35-40 мин., като задължително държите вратичката на фурната затворена през първите 20 мин. Когато стане готов, оставете да изстине на решетка....
Малинова глазура за сладкиши и тортиМалинова глазура за сладкиши и торти
09 Април
Разбърква се и отново и малиновата глазура за сладкиши и торти се пасира до гладка смес....
Как се прави глазура с какао за торти и сладкиши?Как се прави глазура с какао за торти и сладкиши?
23 Януари
С нейна помощ ще можете да украсите всяка една торта или шоколадов сладкиш и да ги превърнете в ефектно празнично лакомство. Основни правила при приготвянето на глазури: 1....
Огледална шоколадова глазура за сладкиши и тортиОгледална шоколадова глазура за сладкиши и торти
27 Юни
Шоколадовата огледална глазура се използва при температура 30-32 градуса, като тортата или сладкишът са добре охладени и хубаво загладени с крем....
Как се прави картонена тортаКак се прави картонена торта
19 Дек.
за декорация като например панделки, изкуствени цветя, мъниста, дантела; - Листчета с пожелания; - Малки подаръци, които да поставите в тортата; Ето как се прави картонена торта - Трябва да сложите шаблона за парчето...
Шоколадов кувертюрШоколадов кувертюр
19 Юли
Ако получената течност е прекалено рядка, изчакайте малко, докато се охлади леко, и след това я използвайте, за да глазирате торти, кейкове, еклери....
Шоколадов ганаш за торти и сладкишиШоколадов ганаш за торти и сладкиши
21 Дек.
Това е най-обикновеният шоколадов ганаш за торти и сладкиши. В малък съд се сипва сладкарската сметана. Слага се на умерен огън и се оставя да клокне, като се разбърква непрекъснато да не залепне....
Шоколадова глазура за торти и сладкишиШоколадова глазура за торти и сладкиши
20 Март
2
Тайната е, че шоколадовата глазура остава гладък след нанасяне върху торти, кексове, пасти и т.н. Оставете шоколадова глазура леко да се охлади и вашата глазура е готова за ползване....
Как се прави захарен сироп за сладкишиКак се прави захарен сироп за сладкиши
18 Април
При приготвянето на много сладкиши и торти се изисква заливането на блата със захарен сироп. Основното правило е, че едно от двете трябва да е студено – или блатът, или сиропът....
Как се прави плодов топинг за сладкиши?Как се прави плодов топинг за сладкиши?
17 Януари
Топингът представлява заливка, с която се покриват сладкарски изделия - сладкиши, торти, кекс, сладоледи и други....
Как се прави украса за тортаКак се прави украса за торта
21 Февр.
2
След около 5 минути вече ще имате гъст крем с който можете да намажете цялата торта. Сега тя е снежно бяло платно, върху което можете да проявите вашето творчество....
Как се прави вкусна бисквитена торта?Как се прави вкусна бисквитена торта?
14 Април
Бисквитена торта с банани Много вкусна торта! Съчетанието сметана и банани прави нейния вкус нежен, а приготвянето ѝ кратко....
Захаросани портокалови кори за торти и сладкишиЗахаросани портокалови кори за торти и сладкиши
04 Окт.
Използвайте озахарените корички за различни сладкиши по ваш избор. Захаросаните портокалови кори за торти и сладкиши са готови....
Карамелен крем за еклери, торти и сладкишиКарамелен крем за еклери, торти и сладкиши
20 Септ.
Домашният карамелен крем за еклери, торти и сладкиши е много вкусен....
Сладко от касис за торти и сладкишиСладко от касис за торти и сладкиши
03 Август
Пресипете горещото сладко от касис в сухи и стерилни бурканчета, затворете, обърнете ги и завийте, докато се охладят. Вашето сладко от касис за торти и сладкиши е готово за съхранение!...