Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави лаваш?Лавашът много бързо става готов. Внимавайте, защото много бързо може да прегори.
При печенето лавашът се надува.
След приготвянето си лавашът се навива като палачинките....
26 Май
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи:
Необходими продукти:
Брашно - 1.400 г
Яйца - 7 бр....
23 Април
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиВ миналото сладките неща са били истински деликатес за малки и големи, тъй като сладките изкушения са били твърде малко, а достъпът до тях не е бил постоянен и във възможностите на всеки. Затова приготвянето на сладко по...
17 Юли
1
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиЧукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
15 Юли
Как се прави извара - ръководство за начинаещиИзварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
07 Юли
Как се прави реване - ръководство за начинаещиРеването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание и в България. По своята същност представлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването...
05 Юли
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиАроматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка....
03 Юли
Как се прави компот - ръководство за начинаещиАко ще правите компоти с плодове като кайсии или праскови, ще трябва да си разрежете и да ги почистите от костилката....
01 Юли
1
Как се прави баница - ръководство за начинаещиБаницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници.
Българите...
30 Юни
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиТараторът е една от най-полезните студени супи. Препоръчвана е за всяка диета, заради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати.
По своята същност тараторът представлява вид студена млечна супа, която е част...
29 Юни
3
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиТутманикът се прави от тесто. Можете да заложите на готово тесто и да си го купите от магазина, но по-добрият вариант е да си го направите сами вкъщи....
28 Юни
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиМного се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
26 Юни
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
21 Юни
3
Как се прави пица - ръководство за начинаещиДомашната пица е едно от най-любимите ястия на малки и големи по цял свят. Ястие, което се приготвя сравнително бързо и лесно. Ето и как можете да си я приготвите сами у дома:
Брашното за хляб е най-подходящото за направата...
11 Дек.
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиНай-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
28 Август
Как се прави захарен сироп - ръководство за начинаещиТова е така, защото не отнема много време за направата му, не изискава някакво специално внимание и грижи, може да се използва за сиропиране на най-различни десерти и не съдържа много компоненти, което го прави лесен за приготвяне...
01 Април
1
Как се прави истински сладолед - ръководство за начинаещиНе се препоръчва да биете в блендер, защото острите му ножове прорязват масата, което я прави пластова....
07 Юни
Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещиАко все още не сте правили този вкусен сладкиш, няма място за притеснения. Той е много лесен и бърз за приготвяне. Идеален избор е за повод и без повод, най-вече за летните дни....
18 Август