Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави блат за тортаПечете до готовност на умерена фурна.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как да готвим месо на параТака не се получават черни ивици, както става, когато се правят пържоли на скара....
01 Февр.
Агнешко на ПараОтгоре поставяме агнешкото месо и водата се кипва.
Щом заври, котлонът се намалява, така че водата да не изври много бързо.
Ако е необходимо, доливаме още топла вода....
14 Септ.
Скумрия на ПараНарязват се на шайби с дебелина около 1 сантиметър и се поръсват със сол и черен пипер.
Оставят се за около 20 минути на хладно.
В по-широка тенджера се подреждат смокиновите клонки/пръчки....
01 Май
Мерлуза на параНа дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар.
Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин.
След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
04 Ноем.
Миди на параГответе така около 2 минути и погледнете дали всички миди са се отворили. Понякога това става и още по-бързо, затова проверявайте;
Щом мидите се отворят, отстранете от огъня веднага, за да останат крехки и сочни....
01 Май
Гарнитура на параАко са всички заедно, бобът ще се разпадне. Той е по-мек от останалите.
Така приготвени на пара за 15 мин зеленчуци сипваме в купа.
Лука задушаваме на тиган с кокосовото масло и малко вода....
31 Март
Лаврак на параМушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване....
02 Ноем.
Тиква на параТиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на средно големи парчета. На дъното на тенджера се слага приставката за готвене на пара....
27 Ноем.
Зеленчуци на параСложете капака и оставете да се варят на пара за 20-25 минути.
Поднесете готовите зеленчуци, поръсени с малко сол, черен пипер и зехтин....
22 Юли
Меденки на параСлед това от тестото се оформят меденки, като се правят не много големи топчета.
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си....
22 Май
2
Кюфтета на параОставете ги да се варят около 40 минути.
Поднесете ги с гарнитура от зеленчуци по желание....
14 Март
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Царевица на параОтгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути.
Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
21 Май
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Мантъ на параРазделяме тестото на топки и разточваме.
Изрязваме квадрати, в средата на всеки поставяме от предварително накъсаното пилешко месо, овкусено със сол и черен пипер....
22 Януари
Карфиол на параСварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда
Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
30 Януари
Пържола на параПоръсете пържолите с малко черен пипер и друга подправка по ваш избор и ги начукайте, докато се изтънят.
Сложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност....
22 Февр.