Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Какво е пестил и как се прави?Пестил се прави, като плодовете /сините сливи/ се варят във вода, докато им се отделят люспите. Също така, ако имат костилки и те трябва да се отделят. След това получената смес се прецежда през марля или цедка....
14 Март
Пестил от сливиРазбира се, нищо не може да се сравни със сушения на слънце пестил, но фурната с вентилатор в случая е решение.
За този плодов десерт са ни необходими само добре узрели сливи (джанки) и търпение....
19 Ноем.
Пестил от прасковиПестилът се изсипва в тава, постлана с леко намазнена с олио хартия, на пласт с дебелина 1 см. и се изсушава на слаба фурна, докато престане да лепне по пръстите. После ги слагам на слънце, покрити с тензух....
24 Февр.
2
Пестил от джанкиИзчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.
Отделят се костилките, след което варенето продължава....
01 Август
Пестил от ябълкиПоднесете този пестил от ябълки нарязан на парчета. По съшия начин се приготвя и пестил от кайсии....
25 Дек.
Пестил от джанкиИзчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.
Отделят се костилките, след което варенето продължава....
01 Август
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Домашен пестил от дюлиСъхранява се в кутия на хладно място (хладилника).
Домашният пестил от дюли е готов.
Източник: Добър апетит с Peych...
18 Юни
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Класически пестил от сливиИзвадете от фурната и извадете пестила на слънце, за да стегне добре. Навийте го на руло и съхранявайте на проветриво и хладно място.
Класическият пестил от сливи е готов....
02 Април
Пестил от немско гроздеГотовият пестил се слага в напръскана с вода емайлирана тава и се оставя да изстине напълно.
Изстиналият пестил се реже на парченца и се поръсва с пудра захар. Съхранява се на сухо и хладно....
19 Септ.
Ябълков пестил с канела без захарСлед това изваждаме тавата и оставяме вкусния пестил да се охлади напълно.
Обръщаме върху кърпа и премахваме хартията на ябълковия пестил с канела без захар....
09 Септ.
Домашен пестил с праскови и ванилияКогато се образува хубава и твърда кора, трябва да го обърнете и от дргата страна.
Охладения пестил навийте на руло и приберете на хладно и сухо място.
Домашният пестил с праскови и ванилия е готов....
07 Август
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Пестил от праскови с медОставяме 1-2 часа и нарязваме вкусния пестил на парчета.
Нарязания пестил от праскови с мед оставяме до другия ден на стайна температура, да се стегне хубаво, и след това консумираме....
09 Юли
Пестил от ябълки и дюлиПриготвеният пестил се разстила върху дъска, напръскана с вода, и се заглежда с лъжица, така че да се образува пласт с дебелина 1 см.
Пестилът от ябълки и дюли се оставя да се изсуши за 2 дни....
17 Февр.