Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Петмез от ябълкиПетмез от ябълки
02 Февр.
Петмез може да се приготви от всякакви плодове. Моята баба правеше навремето петмез от дюли, от грозде, от ябълки. Това е рецептата, както я знам от нея....
Петмез от смокиниПетмез от смокини
21 Януари
Охладете петмеза преди да го сервирате....
Петмез от фурмиПетмез от фурми
19 Февр.
През цедката насипваме в бурканче и петмезът е готов. От останалата гъста маса може да се получи мармалад. Подсладете деня си с този вкусен петмез от фурми....
Петмез от черешиПетмез от череши
23 Май
1
Варете на умерен огън, за да се посгъсти, махнете пяната, сипете петмеза в бурканчета и ги затворете плътно....
Торта с петмез и джинджифилТорта с петмез и джинджифил
21 Февр.
Загрейте петмеза на средно силен огън, докато кипне, след което свалете от котлона и добавете маслото. С миксер разбийте сместа от подправки с водата, след това ги изсипете при петмеза....
Петмез от сини сливиПетмез от сини сливи
14 Януари
Ако капката стегне, петмезът е готов. Слейте горещия петмез в подходящи стерилизирани бурканчета и ги затворете добре....
Веган бонбони с петмез от рожковВеган бонбони с петмез от рожков
09 Ноем.
Прибавяме тахана и петмеза. Получава се гъсто, лепкаво тесто. Вадим от уреда и започваме да оформяме топчета на ръка, овалваме ги в кокосовите стърготини....
Лимецови кексчета с банан и петмез от черницаЛимецови кексчета с банан и петмез от черница
30 Май
Лимецовите кексчета с банан и петмез от черница са готови....
ПетмезПетмез
20 Януари
Тиквата се нарязва на кубчета. Приготвя се варна вода, като варта се смесва с водата, леко се разбърква, оставя се за 3 часа да се утаи и внимателно се прецежда, за да бъде напълно бистра....
Малки прави баничкиМалки прави банички
30 Ноем.
Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички. Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна. Малките прави банички са готови!...
Сладкиш с петмезСладкиш с петмез
07 Август
Сладкишът, след като се изпече, го оставяме да изстине и го заливаме с топъл сироп, приготвен от останалия петмез и водата. Сиропът трябва да поври 2-3 минути....
Крем с петмезКрем с петмез
12 Април
В дълбок съд слагаме водата, петмеза/ маджуна и нишестето, бъркаме докато се сгъсти. Като се сгъсти кремът смъкваме от огъня, леко изстуден наливаме в стъклени чаши, декорираме с описаните продукти....
Кейк с петмезКейк с петмез
18 Септ.
Разбиваме петмеза със захарта, прясното мляко, яйцата и ароматните подправки. Добавяме содата бикарбонат и постепенно добавяме брашно, колкото да получим тесто с гъстотата на кейково....
Бисквити с петмезБисквити с петмез
12 Септ.
Смесваме продуктите и постепенно добавяме брашно, колкото за умерено твърдо тесто. Слез добро размесване разточваме тестото на кора с дебелина около 5 мм и режем бисквити с желаните форми. Останалият белтък използваме...
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни. Опитайте!...
Пухкави прави домашни баничкиПухкави прави домашни банички
06 Април
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути. Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Варена тиква с петмезВарена тиква с петмез
09 Ноем.
1
Взимаме една купа, вътре слагаме две чаши вода, петмез и захар и бъркаме, така че да се разтвори петмезът (аз използвах от сливи, но вие може да използвате какъвто искате) и захарта и след това сипваме сместа върху парченцата...
Домашна халва с петмезДомашна халва с петмез
06 Април
В отделен съд изсипваме водата и към нея прибавяме захарта, петмеза и солта. Тази смес добавяме към сместа с брашното, разбъркваме добре и продължаваме да пържим за още 3-4 минути....