Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Сусамово мляко с фурми и ванилияМлякото, освен че се получи вкусно и ароматно, от замразения плод придоби допълнително свежест....
22 Февр.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави сусамов тахан?Препоръчително е, всяко домакинство да има в кухнята си бурканче със сусамов тахан. Истината е, че приготвянето му не е никак трудно, а домашният сусамов тахан е дори още по-вкусен....
05 Януари
Как се пие сусамово мляко?Така приготвеното мляко може да се съхранява в хладилник 4-5 дни, като се препоръчва да консумирате поне по 1 ч.ч. сусамово мляко дневно.
Може да приготвите сусамово мляко с помощта на сусамов тахан....
23 Ноем.
Как се прави ядково млякоТези млека са с нисък гликемичен индекс, което означава, че страдащите от диабет няма да се лишават от своята чаша мляко сутрин или от обичайната си зърнена закуска с мляко....
15 Юни
Как се прави оризово мляко?Оризовото мляко се прави от сварен ориз (обикновен или кафяв) и по желание може малко да се подслади....
07 Април
1
Диета с кисело мляко и сусамов таханКак да комбинираме киселото мляко и сусамовия тахан в една диета?
Киселото мляко може да бъде приемано по всяко време от деня....
27 Август
2
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Сусамово хлебче в хлебопекарнаНа домакинско кантарче измерете водата и брашното, за да се получи този прекрасен хляб.
Сипете първо водата, но преди това е хубаво да се намажете бъркалките с олио. Добавете захарта, олиото и пресятото брашно....
24 Февр.
Сусамово семе с гъбиПекат се 5 минути на грил, обръщат се, намазват се с останалата марината и се пекат още 5 минути или до покафеняване.
Сервират се гарнирани с печено сусамово семе и ситно нарязания зелен лук....
25 Дек.
Сусамово МаслоНа първо място, сусамовото масло е много богато на витамин Е, което го прави отличен слънцезащитен продукт....
18 Окт.
Сусамово СемеСусамовото семе е една от любимите подправки на хората вече хилядолетия наред. То е традиционна добавка към ястията в ориенталската кухня. Само една лъжичка сусамово семе прави човека по-жизнен и енергичен....
13 Май
12
Истинският сос Болонезе се прави с прясно млякоМлякото и виното трябва да се добавят едно по едно, а не заедно. Месото се запържва първо в млякото, и след като то попие, същото се прави и с виното....
17 Януари
2
Как се прави козунак без яйца и млякоНа всеки е известно, че козунак се прави с яйца и прясно мляко. Все повече обаче стават веганите сред нас и за тях традиционното лакомство за Великден се превръща в предизвикателство....
12 Март
Мляко прави рибата по-крехкаСамо след употреба трябва да изхвърлите млякото, а не да го използвате.
Млякото поема лошия дъх на рибата и не става за приготвяне на шкембе чорба или сладкиши и кремове....
17 Септ.
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
06 Април
Медени крилца със сусамово семеКрилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути.
Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното....
29 Окт.
3