Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Пелмени с каймаПускам поетапно пелмените с кайма и щом изплуват, варя 5 минути.
Изваждам с решетъчна лъжица и слагам следващите и така, докато се свършат. Излязоха 46 броя.
Пелмени с кайма - рецепта, повлияна от руската кухня....
14 Март
Пелмени с каймаВ средата на всички пелмени се слага каймата, след което тестото се прегъва на две, а краищата се притискат с малко вода, за да залепнат по-добре.
Така приготвените пелмени се варят във вряща вода....
20 Март
Пелмени в сметанов сосИзсипете замразените пелмени в 2 л вряща вода. Добавете бульона и половината от маслото. Изчакайте водата да заври пак и след 5-10 минути извадете тестените изделия и ги оставете да се се отцеждат....
22 Ноем.
2
Пелмени в доматен сосДобавят се олио и кимион.
Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се до редуциране на соса. Пелмените се заливат с готовия сос. Пелмените в доматен сос се сервират топли....
29 Април
Пикантни пелмени с каймаВ тенджерата се варят по няколко пелмени и изваждат с решетъчна лъжица. Сервират се топли с масло или заквасена сметана....
11 Юни
Руски пелмени с каймаНапълнете кръгчетата с 1 ч.л. от плънката за пелмените и прегърнете на две, така че да се получи полукръг.
Сложете пелмените с кайма да се варят в подсолена вода (до 10 бр.)....
07 Окт.
Пелмени по уралскиХубаво залепете краищата, за да се получи полукръг и след това съеденете двата края на полукръга.
От това количество се получават около 40 бр. пелмени.
В голяма тенджера сипете водата, дафиновия лист и солта....
14 Май
Пелмени в гювечета и гъбиГъбите се сваряват в подсолена вода и заедно със ситно нарязания лук се пасират. Пелмените се запържват до златисто. В отделен съд разбиваме млякото, яйцата, настърганото топено сирене и разтопеното масло....
22 Февр.
Руски пелмени с вкусна плънкаАз си купих пелменица, но ако нямате такава, пак може да ги правите, изрязвайки кръгчетата с чаша например....
21 Март
Пелмени с любов от ЛюбовРецептата е за оригинални руски пелмени, споделена от моята баба Любов, кръстих ги така в нейна памет!
Замесвам меко тесто и го оставяме 10-тина минутки да се отпусне....
31 Май
Пелмени с пилешко и спанакСложете пелмените в решетъчен съд, поставете го в тенджера, в която кипнали 2 см вода, така че да не я допират, захлупете и варете на пара торбичките 5 мин....
03 Септ.
Пикантни пелмени по азиатскиПолучава се вкусно ястие с известна азиатска нотка.
Пикантните пелмени по азиатски са готови....
22 Юни
Пелмени с кайма и горски манатаркиВъв врящата вода пускаме един по един пелмените. Когато се сварят и изплуват на повърхността пелмените са готови....
08 Юни
Пелмени с кайма и чесново млякоВ тиган разтапяме малко масло, слагаме малко сол и червен пипер и изсипваме отцедените пелмени. Позапържваме за 1-2 мин. и след това пелмените са готови.
Чесновото мляко правим като смесим млякото, чесъна и копъра....
07 Март
3
Руски пелмени с телешко и агнешко месоСлед като пелмените изплуват на повърхността на бульона, се засичат около десетина минути, и се изваждат с решетъчна лъжица....
10 Май
2
Пелмени с плънка от сирене и яйцаИзваждат се с решетъчна лъжица и се поливат с разтопено масло.
Сервират се топли пелмени с плънка от сирене и яйца....
06 Дек.
Пелмени с коприва, орехи и доматен сосПроцедурата се повтаря и с останалите 3 топки тесто (при мен излязоха 32 пелмена - 4 топки х 8 пелмена)....
10 Септ.
Лазаня от пелмени за Св. ВалентинРазбъркваме хубаво сместа и с лъжица покриваме пелмените с нея. Ако сместа не покрива напълно пелмените, може да се добави 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон....
19 Февр.
Пелмени на пара по корейски (Поу за)Поднесете пелмените в блюдо с купичка бульон на всеки и каничка със сос, приготвен от соевия сос, оцета, водката и джинджифила....
19 Февр.
ПелмениКраищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.
В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете....
02 Август
12
ПелмениКраищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.
В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете....
02 Август
12
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.