Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Испански самообръщащи се понички (Buñuelos de viento)Испански самообръщащи се понички (Buñuelos de viento)
23 Февр.
Чудни и фино меки понички вкусни и в двата варианта!...
Как се правят палачинки - ръководство за начинаещиКак се правят палачинки - ръководство за начинаещи
23 Ноем.
Една от най-добрите и питателни закуски са палачинките. А и кой не обича палачинка с мед или шоколад? Има много и най-различни видове палачинки, които можем да си направим лесно у дома - палачинки по класическа рецепта...
Как се правят милинки - ръководство за начинаещиКак се правят милинки - ръководство за начинаещи
26 Юли
С течение на времето научих наизуст рецептата и сега ги правя с удоволствие за моето семейство. Това са най-лесните милинки и не мислим, че дори и най-големият лаик в кухнята ще срещне затруднение при направата им....
Как се правят мекици - ръководство за начинаещиКак се правят мекици - ръководство за начинаещи
25 Юни
1
Мекиците са една от най-често разпространените закуски в България. Заедно с пържените филийки те са едни от най-питателните закуски, за които човек може да си помисли. А пък и кой не се е събуждал всяка събота и неделя...
Как се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещиКак се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещи
28 Юли
Обикновено се правят от различно месо, като най-често от свинско или пилешко. Всяка домакиня трябва да може да приготвя перфектни сочни пържоли, с които да угоди на семейството си....
Как се правят сочни кюфтета - ръководство за начинаещиКак се правят сочни кюфтета - ръководство за начинаещи
21 Юли
Те обикновено се правят от свинско или телешко месо. Формата им може да бъде кръгла или плоска. Най-често се приготвят чрез пържене, печене на скара или в тава на фурна....
Как се правят картофени кюфтета - ръководство за начинаещиКак се правят картофени кюфтета - ръководство за начинаещи
06 Май
1
И тъй като това е ръководство за начинаещи при направата на картофени кюфтета, ние ще се постараем да сме възможно най-подробни в обясненията си. За картофени кюфтета избирайте стари картофи, а не пресни....
Как се правят пържоли на фурна - ръководство за начинаещиКак се правят пържоли на фурна - ръководство за начинаещи
13 Август
Ако за американците стекът е символ на кулинарните предпочитания при месото, то за нас това е свинската пържола. Печеното свинско на скара, на фурна, мариновано, с много ароматни подправки или почти без наличие на такива...
Как се правят макарони на фурна - ръководство за начинаещиКак се правят макарони на фурна - ръководство за начинаещи
08 Август
3
Макарони - едно любимо ястие на малки и големи, което става за закуска, за вечеря и за десерт. Могат да се комбинират с различни видове сосове, да се хапват сварени със захар и сирене, да се съчетават с извара, с...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи
23 Април
Как се прави козунак - ръководство за начинаещи: Необходими продукти: Брашно - 1.400 г Яйца - 7 бр....
Как се прави пица - ръководство за начинаещиКак се прави пица - ръководство за начинаещи
11 Дек.
Домашната пица е едно от най-любимите ястия на малки и големи по цял свят. Ястие, което се приготвя сравнително бързо и лесно. Ето и как можете да си я приготвите сами у дома: Брашното за хляб е най-подходящото за направата...
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиКак се прави рачел - ръководство за начинаещи
17 Юли
1
В миналото сладките неща са били истински деликатес за малки и големи, тъй като сладките изкушения са били твърде малко, а достъпът до тях не е бил постоянен и във възможностите на всеки. Затова приготвянето на сладко по...
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиКак се прави майонеза - ръководство за начинаещи
15 Юли
Чукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
Как се прави извара - ръководство за начинаещиКак се прави извара - ръководство за начинаещи
07 Юли
Изварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
Как се прави реване - ръководство за начинаещиКак се прави реване - ръководство за начинаещи
05 Юли
Реването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание и в България. По своята същност представлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването...
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиКак се прави сладко - ръководство за начинаещи
03 Юли
Ароматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка....
Как се прави компот - ръководство за начинаещиКак се прави компот - ръководство за начинаещи
01 Юли
1
Ако ще правите компоти с плодове като кайсии или праскови, ще трябва да си разрежете и да ги почистите от костилката....
Как се прави баница - ръководство за начинаещиКак се прави баница - ръководство за начинаещи
30 Юни
Баницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници. Българите...
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиКак се прави таратор - ръководство за начинаещи
29 Юни
3
Тараторът е една от най-полезните студени супи. Препоръчвана е за всяка диета, заради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати. По своята същност тараторът представлява вид студена млечна супа, която е част...
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиКак се прави тутманик - ръководство за начинаещи
28 Юни
Тутманикът се прави от тесто. Можете да заложите на готово тесто и да си го купите от магазина, но по-добрият вариант е да си го направите сами вкъщи....
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиКак се прави бюрек - ръководство за начинаещи
26 Юни
Много се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)
21 Юни
3
Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
13 Окт.
Всички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....