Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как калмарите да не станат жилави?Как калмарите да не станат жилави?
01 Август
Запичаме ли на недостатъчно висока температура, ще се отдели течност, морският дар ще се свие и стане жилав....
Защо телешкото е жилаво?Защо телешкото е жилаво?
23 Януари
Телешкото месо е жилаво поради наличието на съединителна тъкан, особено колаген, в някои разфасовки....
Как да стане телешкото месо по-крехко?Как да стане телешкото месо по-крехко?
23 Януари
Приготвяне на телешкото месо След като месото е мариновано, следва да го приготвим по правилния начин, за да запазим крехкостта и сочността му....
Телешкото варено на ЗвездевТелешкото варено на Звездев
28 Февр.
Телешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода. Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина....
Как месото да не стане сухо?Как месото да не стане сухо?
13 Окт.
Вижте няколко предложения за вкусно приготвено месо: Свинско месо с нахут, Месо със зимни зеленчуци и Яхния от телешко месо с кисело мляко....
Как октоподът да не е жилав?Как октоподът да не е жилав?
15 Септ.
За да стане добър за консумация обаче, този морски дар трябва да се окрехкоти. Тъй като представлява един мускул, като всеки такъв предполага да е по-жилав и твърд....
Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?
21 Януари
От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети с телешко, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното изкуство....
Защо не се желира телешкото в бурканите?Защо не се желира телешкото в бурканите?
31 Март
Този начин на приготвяне предлага по-голяма гъвкавост в консистенцията на продукта и позволява по-голяма разнообразие в рецептите и вкусовете....
Как да приготвим сочно телешко на фурнаКак да приготвим сочно телешко на фурна
07 Февр.
Знаейки тези хитринки, тайната на сочното печено телешко месо, вече е разкрита пред вас. Вижте още съвети как телешкото да не е жилаво....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Този кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат. Приготвя се лесно и бързо....
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Как мекиците да не станат мазни?Как мекиците да не станат мазни?
08 Юни
Следващия път, когато приготвяте мекици, пробвайте тези кулинарни хитринки и те няма да станат мазни....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....