Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Как калмарите да не станат жилави?Запичаме ли на недостатъчно висока температура, ще се отдели течност, морският дар ще се свие и стане жилав....
01 Август
Защо телешкото е жилаво?Телешкото месо е жилаво поради наличието на съединителна тъкан, особено колаген, в някои разфасовки....
23 Януари
Как да стане телешкото месо по-крехко?Приготвяне на телешкото месо
След като месото е мариновано, следва да го приготвим по правилния начин, за да запазим крехкостта и сочността му....
23 Януари
Телешкото варено на ЗвездевТелешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода.
Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина....
28 Февр.
Как месото да не стане сухо?Вижте няколко предложения за вкусно приготвено месо: Свинско месо с нахут, Месо със зимни зеленчуци и Яхния от телешко месо с кисело мляко....
13 Окт.
Как октоподът да не е жилав?За да стане добър за консумация обаче, този морски дар трябва да се окрехкоти. Тъй като представлява един мускул, като всеки такъв предполага да е по-жилав и твърд....
15 Септ.
Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети с телешко, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното изкуство....
21 Януари
Защо не се желира телешкото в бурканите?Този начин на приготвяне предлага по-голяма гъвкавост в консистенцията на продукта и позволява по-голяма разнообразие в рецептите и вкусовете....
31 Март
Как да приготвим сочно телешко на фурнаЗнаейки тези хитринки, тайната на сочното печено телешко месо, вече е разкрита пред вас.
Вижте още съвети как телешкото да не е жилаво....
07 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
24 Април
4
Шофьорски кекс, който не съхнеТози кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо....
28 Юли
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как мекиците да не станат мазни?Следващия път, когато приготвяте мекици, пробвайте тези кулинарни хитринки и те няма да станат мазни....
08 Юни
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящи се Маслени КроасанчетаСложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
15 Дек.