Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се размразява рибатаРазмразяване на риба в хладилника
Абсолютно най-добрият начин за размразяване на рибата е да го направите в хладилник за една нощ....
15 Май
МидиМидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
27 Февр.
Как се замразява и размразява тофуЗамразяване и размразяване на тофу
Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
20 Дек.
Как се размразява храна с микровълнова?За да избегнете това включвайте микровълновата на ниска мощност, когато размразявате месо.
Никога не размразявайте кърма в микровълнова!...
06 Май
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Колко често се почиства и размразява хладилникътРазмразяване на хладилника
Новите хладилници нямат нужда от размразяване, тъй като те автоматично вършат този процес. Ледът се наслагва в задната част на уреда, докато компресора работи....
03 Юли
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Най-вкусните видове мидиТези няколко вида миди са безспорно едни от най-вкусните, които могат да се открият на европейския пазар.
Mорска фина мида (Ruditapes Decussatus)
Една от най-вкусните миди. Скъпа е заради специфичния си вкус, текстура...
04 Ноем.
Как да готвим мидиЗа да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти.
След топлинна обработка мидите трябва да се отворят, в противен...
08 Юни
Как да сготвим мидиМидите са вкусна морска храна, която се отличава с особения си солено-сладък вкус. Тези морски дарове са изключително апетитни и не е изненада, че отдавна присъстват и в българския рецептурник.
Мидите са полезни, защото...
26 Март
Как да ядем мидиМидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни.
Но в ресторант трябва...
10 Септ.
1
Яжте миди срещу косопадЗагубата на коса е свързана много често с генетични или хормонални проблеми. Но освен това през зимата, при заболявания като ковид и след навършване на 40-годишна възраст може да се получи засилена загуба на коса.
Процесът...
25 Окт.
Как се приготвя ориз с миди по японскиЯпонската кухня, прославила се със своето суши, със супата Мисо и с използването на различни соеви продукти, черпи своето вдъхновение от природата. Това се дължи на изповядваните в страната религии -будизъм...
24 Юли
Как се чистят миди?Почистването на мидите не е сложна задача, но е изключително важна от част от приготвянето им. Първото, което трябва да се напрви е преглед на мидите, за да се отстранят дефектните миди. Как се познават те?
Много е лесно...
14 Ноем.
1