Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се размразява рибатаКак се размразява рибата
15 Май
Размразяване на риба в хладилника Абсолютно най-добрият начин за размразяване на рибата е да го направите в хладилник за една нощ....
МидиМиди
27 Февр.
Мидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
Как се замразява и размразява тофуКак се замразява и размразява тофу
20 Дек.
Замразяване и размразяване на тофу Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
Как се размразява храна с микровълнова?Как се размразява храна с микровълнова?
06 Май
За да избегнете това включвайте микровълновата на ниска мощност, когато размразявате месо. Никога не размразявайте кърма в микровълнова!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Колко често се почиства и размразява хладилникътКолко често се почиства и размразява хладилникът
03 Юли
Размразяване на хладилника Новите хладилници нямат нужда от размразяване, тъй като те автоматично вършат този процес. Ледът се наслагва в задната част на уреда, докато компресора работи....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Най-вкусните видове мидиНай-вкусните видове миди
04 Ноем.
Тези няколко вида миди са безспорно едни от най-вкусните, които могат да се открият на европейския пазар. Mорска фина мида (Ruditapes Decussatus) Една от най-вкусните миди. Скъпа е заради специфичния си вкус, текстура...
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
За да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти. След топлинна обработка мидите трябва да се отворят, в противен...
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Мидите са вкусна морска храна, която се отличава с особения си солено-сладък вкус. Тези морски дарове са изключително апетитни и не е изненада, че отдавна присъстват и в българския рецептурник. Мидите са полезни, защото...
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Мидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни. Но в ресторант трябва...
Яжте миди срещу косопадЯжте миди срещу косопад
25 Окт.
Загубата на коса е свързана много често с генетични или хормонални проблеми. Но освен това през зимата, при заболявания като ковид и след навършване на 40-годишна възраст може да се получи засилена загуба на коса. Процесът...
Как се приготвя ориз с миди по японскиКак се приготвя ориз с миди по японски
24 Юли
Японската кухня, прославила се със своето суши, със супата Мисо и с използването на различни соеви продукти, черпи своето вдъхновение от природата. Това се дължи на изповядваните в страната религии -будизъм...
Как се чистят миди?Как се чистят миди?
14 Ноем.
1
Почистването на мидите не е сложна задача, но е изключително важна от част от приготвянето им. Първото, което трябва да се напрви е преглед на мидите, за да се отстранят дефектните миди. Как се познават те? Много е лесно...